Sodelovanje s podružnično šolo Ledine

Šolsko leto 2018/2019

Naša letošnja rdeča nit sodelovanja med šolama so bila  DREVESA – RESNIČNA, DOMIŠLJIJSKA. Spremljala so nas skozi posamezne mesece v letu. Prinašala so nam  zgodbe, pravljice,  ki so nas  motivirale za različno poustvarjanje.

Naša iztočnica sodelovanja je bila: EN KORAK, EN GIB, EN NASMEH: USPELO TI BO! LE KNJIGO ODPRI, PRAVLJICO POIŠČI…

In res nam je uspelo.

Naše sodelovanje smo v tem šolskem letu zaključili z orientacijskim pohodom v petek, 7. 6. 2019. Razdelili smo se v več skupin, ki so jih vodile učenke 9. C razreda: Pia, Zala, Maja, Janja. Skupaj smo preživeli čudovito dopoldne.

 

Če želite, da bo vaš otrok inteligenten, mu berite pravljice. Če želite, da bo še pametnejši, mu berite še več pravljic.

(Albert Einstein)

 

Sledili smo  tem globokim besedam in ni nam žal.

Veseli bomo, če vas bodo utrinki našega dne navdušili.

 

Zapisali Lidija Hafner, Marjeta Kavčič

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Prva pravljica 

Novice ob začetku šolskega leta 2018/19

 

Šolsko leto 2017/18 Na našem prvem skupnem srečanju smo se dogovorili, da nadaljujemo s prijateljevanjem z učenci POŠ Ledine.

Ker si vsi skupaj želimo sodelovanja tudi v smeri učenja na drugačen način, smo sklenile, da bo naša letošnja rdeča nit PRAVLJICA. Povezali jih bomo z našimi vrtovi in naravo, ki je lepa in zanimiva v vsakem letnem času. Pogovarjali se bomo preko pravljic. Brali in poslušali jih bomo na različne načine in na različnih krajih. Poustvarjanje, ki bo sledilo, nam bo omogočilo, da se naučimo kaj novega. Sledili bomo lastnemu napredku in zaključili šolsko leto s srečanjem.

Vabimo vas k branju aktualnih novic:

ZA KONEC ŠOLSKEGA LETA (1)

ZANIMIV TEDEN 

Fotografije

JANUAR

DECEMBER

NOVEMBER

SEPTEMBER

OKTOBER

VRT

Žabe

Pikapolonica

RAZLIČNE NALOGE

 

 

JUHUHU, POČITNICE SO TU…

Še malo in šolska vrata se bodo ponovno zaprla za utrujene učence in tudi učitelje. Naše sodelovanje s POŠ Ledine je bilo uspešno. Izpeljali smo naloge, ki smo si jih zadali. Potovala so elektronska sporočila, učiteljice smo si izmenjevale primere dobre prakse in kar si še posebej štejemo v čast:

IZPELJALI SMO ZAKLJUČNO SREČANJE NA NAŠI ŠOLI IN LAHKO REČEMO, DA SMO POVEZALI MED SEBOJ UČITELJICE, NEKATERE UČENCE NA RAZREDNJI STOPNJI IN CELO UČENCE VIŠJE STOPNJE. SODELOVALI SO TUDI STARŠI IN BREZ NAŠI KUHARIC TAKEGA CELODNEVNEGA SREČANJA NE BI BILO.

Učenci so bili razdeljeni v skupine. S pomočjo vodje so lahko brez strahu in nemoteno obiskali delavnice, ki so jim bile namenjene. Res so in smo uživali.

SLABOVIDNOST Petra Strafela Premk

 

Težko je, če ne vidiš Spoznajo drugačnost

KUHARSKA DELAVNICA

Marjeta Kavčič

 

Peka piškotov Spečemo piškote za udeležence

LOGIČNA DELAVNICA

Lidija Hafner

 

Paličnjaki Začutijo paličnjake, se preizkusijo v reševanju logičnih nalog

GLASBENO/PLESNA

DELAVNICA

Nina Hostnik, Simona Podobnik

 

Glasbena pravljica Skozi pravljico in glasbo se družijo in učijo

STARE IGRE Marjetka Benedik

 

Kako so se igrali včasih /danes / Spoznajo igre nekoč in danes

KNJIŽNICA – Mateja Gartner

 

Pravljica Začutijo pomembnost zgodbe v povezavi z naravo

KARATE

Helena Markuta

 

Osnove karateja,  ples Spoznajo osnove zanimivega športa in tudi zaplešejo
IME: VSEBINA CILJ DELAVNICE

Igramo in pojemo

Nekaj novega

Osnove karateja

Srečanje se zaključuje

 

Pomladne novosti

Učenci 1. in 3. razreda še vedno prizadevno razvijajo cilje, ki smo si jih skupaj zadali na začetku šolskega leta. To je,  da bomo v pouk SPO vnašali tudi raziskovanje ptic v naši bližnji okolici. Z učenci iz Ledin si spretno izmenjujemo naša opažanja. Do danes, 14. marca 2017, smo postali že pravi raziskovalci.

Preberi več

Otvoritev drugega oddelka vrtca v Ledinah

Šola v Ledinah ima svojo zgodovino s srečnim koncem. Skozi leta delovanja so se borili za svoj obstoj. V njej so zaposleni ljudje s srcem.

Ne tako dolgo nazaj so odprli oddelek vrtca. Mnogi starši so tako rešili problem varstva otrok.

Mladi ljudje si ustvarjajo družine in otrok v Ledinah je veliko. Potrebe so narekovale, da se odpre še oddelek za mlajšo skupino otrok.

Potrebnih je bilo mnogo ur pogovorov, usklajevanj, prostovoljnega dela in finančnih sredstev, da so v januarskem času odprli oddelek RIBIC.

Preberi več.

ZAKORAKALI SMO V NOVO LETO IN ŽE SE PRIPRAVLJAMO NA NOVE DOGODIVŠČINE

Ker pa se zavedamo, da nov letni čas, zima, s seboj prinaša tudi mrzle dneve, smo se odločili, da na šolski vrt postavimo ptičje krmilnice in poskrbimo, da bo tudi pticam v mrzlem času nekoliko lažje.

Preberi več.IMG_3265

 

OPAZOVALNI DAN: PTICE

  1. 12. 2016 so se učenci 1. in 3. razreda, ki sodelujejo s POŠ Ledine , podali na raziskovalno pot. Čeprav jih je zeblo v roke in so imeli lička in nosove rdeče od mraza, jih raziskovalna žilica ni ustavila pri odkrivanju novih znanj.

Znali so prisluhniti zvokom ptic, ki so v tem času še ostale in se gibljejo v bližini naše šolske okolice. Prepoznali so račke, vrabca, kosa in vrano. Z ostalimi se ta dan niso srečali.

Odkrivali so, zakaj jih je ta dan manj kot pred meseci. Svoja spoznanja so narisali, zapisali. Pomagali so si tudi s knjigami, ki so jih prinesli v šolo.

V preteklem tednu so pticam naredili tudi ptičje hišice, takrat so sodelovali tudi nekateri četrtošolci.

Življenje bližnjih ptic bodo raziskovali skozi šolsko leto v različnih letnih časih. Svoja spoznanja bodo prenesli tudi učencem v Ledine.

Pripravile Lidija Hafner, Marjeta Kavčič, Marjetka Benedik


ledine
TUDI V ŠOLSKEM LETU 2016/2017 NADALJUJEMO S SODELOVANJEM S POŠ LEDINE. SKOZI ŠOLSKO LETO NAS BODO SPREMLJALI LETNI ČASI S PRAVLJICAMI – ŽIVALI IN RASTLINE.

Novičke o dogajanju v jeseni 2016

KAR SEJEŠ_TO ŽANJEŠ

 

Sodelovanje s podružnično šolo Ledine

Podružnična šola na vasi je kot »ena velika hiša, ena velika družina, en čudovit razred«.

Na naši šoli, OŠ Škofja Loka- Mesto, sodelujemo z eno izmed takih šol in ponosne smo, da smo z njimi navezali prijateljske odnose.

Preberi več

Vas zanima kaj smo novega doživeli od septembra 2015 do februarja 2016?

Kaj se je dogajalo od marca 2016 do junija 2016?

(Skupno 107 obiskov, današnjih obiskov 1)