Sodelovanje s podružnično šolo Ledine

Pomladne novosti

Učenci 1. in 3. razreda še vedno prizadevno razvijajo cilje, ki smo si jih skupaj zadali na začetku šolskega leta. To je,  da bomo v pouk SPO vnašali tudi raziskovanje ptic v naši bližnji okolici. Z učenci iz Ledin si spretno izmenjujemo naša opažanja. Do danes, 14. marca 2017, smo postali že pravi raziskovalci.

Preberi več

Otvoritev drugega oddelka vrtca v Ledinah

Šola v Ledinah ima svojo zgodovino s srečnim koncem. Skozi leta delovanja so se borili za svoj obstoj. V njej so zaposleni ljudje s srcem.

Ne tako dolgo nazaj so odprli oddelek vrtca. Mnogi starši so tako rešili problem varstva otrok.

Mladi ljudje si ustvarjajo družine in otrok v Ledinah je veliko. Potrebe so narekovale, da se odpre še oddelek za mlajšo skupino otrok.

Potrebnih je bilo mnogo ur pogovorov, usklajevanj, prostovoljnega dela in finančnih sredstev, da so v januarskem času odprli oddelek RIBIC.

Preberi več.

ZAKORAKALI SMO V NOVO LETO IN ŽE SE PRIPRAVLJAMO NA NOVE DOGODIVŠČINE

Ker pa se zavedamo, da nov letni čas, zima, s seboj prinaša tudi mrzle dneve, smo se odločili, da na šolski vrt postavimo ptičje krmilnice in poskrbimo, da bo tudi pticam v mrzlem času nekoliko lažje.

Preberi več.IMG_3265

 

OPAZOVALNI DAN: PTICE

  1. 12. 2016 so se učenci 1. in 3. razreda, ki sodelujejo s POŠ Ledine , podali na raziskovalno pot. Čeprav jih je zeblo v roke in so imeli lička in nosove rdeče od mraza, jih raziskovalna žilica ni ustavila pri odkrivanju novih znanj.

Znali so prisluhniti zvokom ptic, ki so v tem času še ostale in se gibljejo v bližini naše šolske okolice. Prepoznali so račke, vrabca, kosa in vrano. Z ostalimi se ta dan niso srečali.

Odkrivali so, zakaj jih je ta dan manj kot pred meseci. Svoja spoznanja so narisali, zapisali. Pomagali so si tudi s knjigami, ki so jih prinesli v šolo.

V preteklem tednu so pticam naredili tudi ptičje hišice, takrat so sodelovali tudi nekateri četrtošolci.

Življenje bližnjih ptic bodo raziskovali skozi šolsko leto v različnih letnih časih. Svoja spoznanja bodo prenesli tudi učencem v Ledine.

Pripravile Lidija Hafner, Marjeta Kavčič, Marjetka Benedik


ledine
TUDI V ŠOLSKEM LETU 2016/2017 NADALJUJEMO S SODELOVANJEM S POŠ LEDINE. SKOZI ŠOLSKO LETO NAS BODO SPREMLJALI LETNI ČASI S PRAVLJICAMI – ŽIVALI IN RASTLINE.

Novičke o dogajanju v jeseni 2016

KAR SEJEŠ_TO ŽANJEŠ

 

Sodelovanje s podružnično šolo Ledine

Podružnična šola na vasi je kot »ena velika hiša, ena velika družina, en čudovit razred«.

Na naši šoli, OŠ Škofja Loka- Mesto, sodelujemo z eno izmed takih šol in ponosne smo, da smo z njimi navezali prijateljske odnose.

Preberi več

Vas zanima kaj smo novega doživeli od septembra 2015 do februarja 2016?

Kaj se je dogajalo od marca 2016 do junija 2016?