Projekt Botrstvo v Sloveniji

Spoštovani starši,

humanitarni program Botrstvo v Sloveniji, ki poteka pod okriljem Zveze Anita Ogulin in ZPM, poziva starše, ki se soočajo s finančnimi stiskami, naj se obrnejo na nas po pomoč.

V zadnjih letih opažamo, da se povečuje stiska zaposlenih staršev, ki kljub zaposlitvi ne zmorejo preživeti meseca. Država jih pogosto spregleda, čeprav njihovi nizki dohodki ne pokrijejo mesečnih stroškov.

Vemo tudi, da je težko prositi za pomoč, saj to pogosto prinaša občutke sramu in negotovosti. Zato želimo poudariti, da prošnja za pomoč ne pomeni nemoči in je dejanje poguma. V program so vključeni tudi otroci, ki prihajajo iz družin, katerih starši so zaradi zdravstvenih težav omejeni pri iskanju zaposlitve, in družin, katerih družinski položaj se je spremenil zaradi nenadnega dogodka (izguba službe, bolezen, smrt, ločitev, naravna nesreča itd.).

Program Botrstvo v Sloveniji je zasnovan tako, da vsakemu otroku zagotovi botra, ki mesečno prispeva najmanj 30 EUR za kritje stroškov osnovnih in šolskih stroškov, ter interesnih dejavnosti.

Povezava med botrom in otrokom je povsem anonimna. Program je namenjen otrokom iz cele Slovenije, starejšim od 3 let, vanj pa se lahko vključi tudi več otrok iz iste družine, če obiskujejo izobraževalno ustanovo.

Za vključitev v program je potrebno izpolniti vlogo, ki je dostopna na naslednji povezavi: https://www.boter.si/wp-content/uploads/2024/01/Vloga-Botrstvo-2024-3.pdf

Prositi za pomoč je za mnoge najtežja stvar v življenju.

Kljub temu se lahko vsak znajde v situaciji, ko potrebuje podporo in spodbudo sočloveka, da lahko ponovno zaživi samostojno. Pogosto zadostuje že enoletna vključenost, da si družine opomorejo in samozavestno nadaljujejo svojo pot.

Če poznate koga ali pa ste se sami znašli v stiski, ne oklevajte in oddajte vlogo.

Skupaj smo močnejši.

Ekipa programa Botrstvo v Sloveniji

info@boter.si

tel: 0820 52 693

www.boter.si

(Skupno 6 obiskov, današnjih obiskov 6)
Dostopnost