DEKD – PO ŠKOFJELOŠKIH POTEH

Dediščina kulturnih poti, mreženja in povezav

Projektni teden od 28. 9. 2024 do 12. 10. 2024

Projektni teden bomo izvedli tako, da se bodo vsebine prepletale z rednimi urami. Spoznavali bomo poti impresionizma, slovenske impresioniste, slikali in ustvarjali impresionistični spomin. V impresionističnem slogu bomo slikali prizor iz narave, pri čemer bomo upodobili naravne lepote Slovenije. Z izdelki bomo sodelovali na razstavi v Sokolskem domu.

V okviru predmeta zgodovina bomo z učenci spoznavali izbrane kulturne poti, ki so se tekom zgodovine dotaknile slovenskega ozemlja. Vsebinsko bomo posegli na področje trgovskih (jantarska pot, železnodobna donavska pot…) verskih (romanja – poudarek na romanju do cerkve Marijinega oznanjenja v Crngrobu) ter fizičnih poti (južna železnica). Dotaknili se bomo tudi pomena kulturne dediščine za ohranjanje državljanske in narodnostne identitete.

V Loškem muzeju na gradu bomo spoznali obrti, s katerimi so se v preteklosti ukvarjali v našem mestu in ugotavljali, kako so vplivale na razvoj mesta in življenja v domačem kraju danes. Z učenci se bomo sprehodili po Škofji Loki, po poteh naše kulturne dediščine. Poučni sprehod skozi stari del mesta in ogled znamenitih stavb bomo nadgradili s kvizom in delovnimi nalogami, izvedli bomo tudi športni dan in ga povezali z zgodbami iz knjige Kamniti most.

Učenci dramske skupine Ana Locopolitana pa bodo sodelovali tudi na zaključni prireditvi v Sokolskem domu.

Lepo vabljeni na dogodke, ki se bodo odvijali v Škofji Loki!

zgibanka-dekd2024

dekd_2024_programska

(Skupno 15 obiskov, današnjih obiskov 15)
Dostopnost