Mednarodni dan strpnosti

Učenke in učenci Osnovne šole Škofja Loka-Mesto so sodelovali v človekoljubnem projektu Mednarodni dan strpnosti – dan za strpnost in prijateljstvo (16. november), ki ga vsako leto pripravi Društvo za strpne odnose v sodelovanju z Izobraževalnim centrom Eksena. Projekt spodbuja uresničevanje človekovih in otrokovih pravic, ki so opredeljene v Splošni deklaraciji človekovih pravic, Deklaraciji o otrokovih pravicah, Evropski konvenciji o varstvu Človekovih pravic.

Projekt je nastal z namenom vzgajanja za medsebojno strpnost, solidarnost za miroljubno sožitje in spoštovanje soljudi ter spodbujanju strpnosti in medsebojnega spoštovanja.

Učenci naše šole so se udeležili izobraževalno-ustvarjalnih delavnic, ki so potekale ves mesec november. Sledili so pogovori o strpnosti in nestrpnosti, nato pa so učenci ustvarjali likovne in pisne izdelke, v katere so vnašali sprejemanje in razumevanje različnosti, spoštovanje drugačnosti in sodelovanje z drugimi.

Večino likovnih in pisnih izdelkov smo razstavili na naši šoli, najboljše pa bomo poslali na natečaj, v katerem zmagovalni avtorji prejmejo plaketo za usvojeno mesto. Izbrani izdelki bodo del osrednje nacionalne razstave v Hiši Evropske unije v Ljubljani. Že drugo leto zapored so nekateri avtorji naše osnovne šole prejeli najvišje plakete, tudi letos upamo, da se bomo dobro uvrstili. Še bolj pa je pomembno, da so se učenci pri projektu povezovali, sodelovali in se učili pozitivnih vrednot.

Učenci so si z zanimanjem ogledali razstavo na naši šoli. Iskali so svoje izdelke in izdelke svojih vrstnikov, občudovali ustvarjalnost nekaterih in se ob tem učili o strpnosti in prijateljstvu.

Zapisala Tea Djokić

(Skupno 88 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost