Pouk od 1. 2. 2021

28. 1. 2021

Spoštovani starši, skrbniki in skrbnice,

glede na spremembo Odloka o začasni prepovedi zbiranja ljudi v zavodih s področja vzgoje in izobraževanja, ki ga je sprejela Vlada RS danes, v četrtek, 28. 1. 2021, objavljen je v Uradnem listu št. 12/2021, bo potekal pouk:

  • v ponedeljek, 1. 2. 2021, za učence 1. triade  na daljavo,
  • od torka, 2. 2. 2021, do petka, 5. 2. 2021, za učence 1. triade ponovno v prostorih šole,
  • za učence od 4. do 9. razreda na daljavo.

Otrokom 1. triade bodo jutri učiteljice podale informacije glede dela v ponedeljek.

Vse dobro!

Doris Kužel, ravnateljica

24. 1. 2021

Spoštovani starši, skrbniki in skrbnice!

S torkom, 26. 1. 2021, se ponovno odpirajo vrata šole za učence in učenke od 1. do 3. razreda, zaradi česar smo vsi prijetno vznemirjeni. Glede na to, da že imamo izkušnje z novim prvim šolskim dnem med šolskim letom, verjamem, da ponovni začetek pouka v šoli ne bo preveč stresen. Nekatere stvari so enake kot spomladi, nekatere drugačne. Tudi sedaj prihajamo v šolo le zdrave osebe 🙂

Učenci in učenke od 4. do 9. razreda imate zaenkrat še naprej pouk na daljavo.

Staršem prvo, drugo in tretješolcev so učiteljice posredovale podrobnejše informacije po elektornski pošti. Splošno obvestilo si lahko preberete tukaj.

Verjamem, da si vsi želimo, da ostanemo v šoli brez odrejenih karanten posameznikov ali oddelka, in da se tudi preostali razredi čim prej vrnejo v šolo. To nam bo uspelo, če bomo vsi upoštevali ukrepe za preprečevanje širjenja virusa.

Hvala, vse dobro in ostanite zdravi ,

Doris Kužel, ravnateljica

17. 11. 2020

Spoštovani straši, skrbniki in skrbnice, dragi učenci in učenke,

da vam olajšamo dostop in delo v orodju Microsoft Teams (MS Teams), smo na spletni strani šole dodali nov zavihek Pomoč pri delu na daljavo , kjer boste našli povezave na video vodiče ali slikovne vodiče za različne vsebine.

Upamo, da vam bodo v pomoč.

V kolikor potrebujete dodatne vodiče, nam sporočite na info@ossklm.si.

Uspešno delo, pazite nase in ostanite zdravi,

Doris Kužel, ravnateljica

13. 11. 2020

Spoštovani straši, skrbnik in skrbnice!

Po enem tednu je končno posijalo sonce. Verjamem, da smo se ga vsi razveselili.

Na daljavo bomo ostali v stikih še naslednjih 14 dni. Učitelji vidimo, da se vsi trudite, da bi pouk potekal čim bolj tekoče in sproti za kar se vam v svojem in imenu vseh mojih sodelavk in sodelavcev iskreno zahvaljujem in vam čestitam za odlično sodelovanje. Tudi mi se trudimo, da ne obremenjujemo preveč ne otrok ne vas. Zavedamo se, da vedno ne morete in zmorete vsega narediti ali kot pričakujete sami od sebe ali pa mi od vas. Zato nam sporočite, kadar je tako. Od vas nihče ne pričakuje, da boste pojasnjevali učne vsebine. Pomagajte svojim otrokom pri uporabi komunikacijskih pripomočkov, organizaciji časa ipd. V primeru kakršnih koli težav pri učni snovi, otroke usmerjajte na učitelje.

Pouk na daljavo poteka po urniku, razen za mlajše učence, kjer je nekoliko prilagojen. Učitelji bodo učencem (in vam) pomagali v času pouka. Zato naj otrok, če je le mogoče, dela za šolo po urniku. V kolikor se boste nanje obračali v popoldanskem času, boste odgovor prejeli naslednji dan.

Učenci do gradiv dostopajo v Microsoft Teamsih. Več informacij o tem kje, kako in kdaj, so podali učitelji in učiteljice ali staršem ali učencem, odvisno od starosti.

Ker se sedaj šolajo vsi učenci od doma, smo število video srečanj od 6. do 9. razreda nekoliko zmanjšali, da pridejo na vrsto lahko še mlajši bratje in sestre. Potekajo po urniku pouka v živo, vendar ne vsako uro. Od 1. do 5. razreda bodo video srečanja tako pogosto, kot bodo učiteljice ocenile, da so potrebna glede na starost in zmožnost otrok.

Vas starše, skrbnike in skrbnice bomo s strani šole obveščali preko spletne strani šole in eAsistenta. Zato je pomembno, da si uredite dostop in kontaktne podatke v eAsistentu. Navodila najdete na njihovi spletni strani https://www.easistent.com/

Hvala vam za sodelovanje in podporo. Verjamem, da bomo skupaj zmogli, kar smo že dokazali v preteklosti. Sodelujmo in si pomagajmo!

Pazite nase in ostanite zdravi,

Doris Kužel, ravnateljica

5. 11. 2020

Spoštovani straši, skrbniki in skrbnice!

Počasi bo konec podaljšanih počitnic in po njih bodo učenci od 1. do 9. razreda nadaljevali s poukom na daljavo. Ministrica za izobraževanje, znanost in šport je na podlagi 104. člena Zakona o začasnih ukrepih za omilitev in odpravo posledic COVID-19 (Uradni list RS, št. 152/20) izdala sklep, s katerim je zaradi še vedno zelo resne epidemiološke situacije in izvajanja ukrepov za preprečitev širjenja virusa COVID-19 določila, da se bo od 9. 11. 2020 dalje vzgojno-izobraževalno delo v šolah za vse učence izvajalo na daljavo.

Staršem učencev od 1. do 5. razreda bodo učiteljice jutri, v petek, 6. 11. 2020, poslale več informacij o pouku na daljavo.

Učenci od 6. do 9. razreda so ga preizkusili že v tednu pred počitnicami. O morebitnih prilagoditvah, spremembah vas bomo pravočasno obvestili.

Z željo, da ste in ostanete zdravi, vas lepo pozdravljam,

Doris Kužel, ravnateljica

30. 10. 2020

Spoštovani starši, skrbniki, skrbnice!

Upam, da so bile počitnice do sedaj prijetne in ste ohranili zdravje.

Sporočam vam, da je zaradi poslabšanja epidemioloških razmer v državi Vlada RS 30. 10. 2020 sprejela odločitev o podaljšanju trenutno veljavnih ukrepov. Ministrica za izobraževanje, znanost in šport je skladno s pristojnostmi izdala sklep, s katerim je določila, da se, zaradi poslabšanja epidemiološke situacije in preprečevanja prenosa okužb s SARS-CoV-2, jesenske počitnice podaljšajo do 8. 11. 2020.

V kolikor se epidemiološka slika v državi ne bo izboljšala, obstaja možnost, da bo od 9. 11. 2020 dalje vzgojno-izobraževalno delo potekalo na daljavo.

Če za pouk na daljavo potrebujete opremo, ki je sami ne morete zagotoviti in nam tega še niste povedali, to čim prej sporočite svojemu razredniku.

O vseh nadaljnjih odločitvah glede organizacije pouka v času od 9. 11. 2020 dalje vas bomo obvestili v najkrajšem možnem času.

Pazite nase in ostanite zdravi,

Doris Kužel, ravnateljica

Deli z ostalimi ...Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestEmail this to someoneShare on Google+
(Skupno 444 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost