Ukrepi za preprečevanje širjenja virusa, 11. 10. 2020

11. 10. 2020

Spoštovani starši, skrbniki in skrbnice!

Na šoli imamo prve potrjene primere okužbe z virusom covid-19 pri učencih, zaradi česar sta dva oddelka že v karanteni. Prvi oboleli je iz 2. razreda, drugi iz 8. razreda. Kje sta se učenca okužila, zaenkrat še ne vemo.

Da čim bolj zajezimo širjenje virusa po šoli in posledično prenos v vaše domove, potrebujemo vaše sodelovanje in pomoč.

Izjemno pomembno je, da otrok, ki niso zdravi (kronične bolezni so pri tem izvzete) ali veste, da so bili v stiku s covid-19 okuženo osebo, ne pošiljate v šolo .

Prosimo vas tudi za pomoč pri ozaveščanju otrok o nujnosti umivanja rok in uporabe maske.

Opažamo, da si veliko otrok, tako mlajših kot starejših, po uporabi stranišč ne umije rok. Nekateri si roke le omočijo. Prosimo vas, da jih doma še naprej večkrat opozorite, naj si umijejo roke, še posebej po uporabi stranišča in pred jedjo. Umivanje rok je v tem obdobju izredno pomembno!

Kar zadeva nošenje mask, vas prosim, da poskrbite, da imajo otroci masko s seboj. Moramo jih nositi v skupnih prostorih. S tem bo vaš otrok manj izpostavljen možnosti okužbe, pa tudi vsi drugi, otroci in zaposleni, v šoli.

Učenci od 4. do 9. razreda morajo nositi maske tudi v vseh skupinah, kjer se mešajo iz različnih oddelkov. To je pri izbirnih predmetih, 4. in 5. razred v podaljšanem bivanju, v nekaterih skupinah manjših učnih skupin pri slovenščini, matematiki in angleščini, na interesnih dejavnostih (krožkih).

Po navodilih Nacionalnega inštituta za javno zdravje v primeru potrjene okužbe učenca s korona virusom, ostanejo doma vsi, ki so bili v skupini v stiku z okuženo osebo in niso nosili maske oz. zaščite ali imeli ves čas ustrezne razdalje.

Verjamemo, da si tudi vi želite, da bi pouk potekal v šoli. To bo mogoče le, če nam uspe ustaviti širjenje virusa med učenci in učitelji.

Zahvaljujem se vam za sodelovanje in vas prav lepo pozdravljam.

Doris Kuže, ravnateljica

 

30. 9. 2020

Spoštovani starši, skrbniki in skrbnice!

NIJZ je v sodelovanju s sodelavci Centra za nalezljive bolezni pripravil priporočila vzgojno-izobraževalnim ustanovam o ravnanju v povezavi z boleznijo covid-19, ki jih lahko preberete tukaj.

Na šoli smo pripravili načrt za izvedbo pouka po različnih modelih ob upoštevanju covid-19. V njem so zapisani tudi predvideni ukrepi za preprečevanje širjenja okužbe s covid-19. Načrt si lahko preberete tukaj.

Pomembno je, da v šolo prihajajo samo zdravi otroci, da redno in ustrezno skrbijo za higieno rok, kašljanja in kihanja ter, da nosijo v skupnih prostorih masko oziroma drugo zaščito za predel nosu in ust.

Želim vam prijeten dan in ostanite zdravi,

Doris Kužel, ravnateljica

21. 9. 2020

Spoštovani starši, skrbniki in skrbnice!

Danes sem učencem po ozvočenju že povedala, da bomo v učilnicah, kjer so učenci in učenke od 7. do 9. razreda, prostor uredili tako, da bo med njimi maksimalna razdalja in jim ne bo potrebno nositi maske v učilnicah. Opozorila sem jih, da se med poukom ne smejo presedati, kar velja tudi za vse ostale učence.

Nekaj oddelkov smo prestavili v druge učilnice: 7. a v učilnico 106, 7. d v učilnico K9, 8. d v učilnico P2.

Pomembno je, da učenci v skupnih prostorih, ko gredo na stranišče, čakajo na kosilo, pred učilnico ipd. nosijo maske. Poleg umivanja rok in ustreznega kašljanja in kihanja. To velja za vse učence, ker nas je na šoli še vedno nekaj manj kot 1.000 z različnimi zdravstvenimi tveganji.

Hvala vam, da (kljub morebitnemu nestrinjanju glede ukrepov) svoje otroke učite, da moramo gledati drug na drugega in zaščtiti tudi druge okoli sebe.

Učitelji mi tudi povedo, da učenci, ki so prehlajeni ali so preboleli bolezen, v šoli nosijo maske. S tem kažejo veliko odgovornost. Hvala!

Vse dobro in ostanite zdravi,

Doris Kužel, ravnateljica

20. 9. 2020

Spoštovani starši, skrbniki in skrbnice!

V šoli bomo jutri, v ponedeljek, 21. 9. 2020, dorekli glede izvajanja dodatnih ukrepov za zagotavljanje varnega okolja pri pouku od 7. do 9. razreda, ki jih določa Odlok o začasnih ukrepih za zmanjšanje tveganja okužbe in širjenja okužbe z virusom, o čemer bomo vas in otroke obvestili tekom dopoldneva. Jutri naj  imajo otroci, tako kot do sedaj, masko oziroma zaščito za predel nosu in ust v vseh skupnih prostorih.

Pomembno je, da pridejo v šolo zdravi otroci, ki nimajo vročine, ne kašljajo ali imajo izcedek iz nosu iz nepojasnjenega razloga, se stanje ob prehladu ne slabša, dan ali noč pred prihodom v šolo niso bruhali ipd.

Hvala za sodelovanje in ostanite zdravi!

Doris Kužel, ravnateljica

8. 9. 2020

Spoštovani starši, skrbniki in skrbnice!

Smo v drugem tednu pouka v novem šolskem letu. Na naši šoli virusa na srečo še ni in želimo si, da tako ostane čim dlje časa. To nam lahko uspe le s skupnimi močmi in s spoštovanjem ter upoštevanjem ukrepov za preprečevanje širjenja korona virusa.

Začela se je sezona prehladov in raznih viroz. Starši sprašujete ali otroka poslati v šolo ali ne. NIKAKOR ga ne pošljite v šolo, če se slabo počuti, če je bruhal ali ima vročino. V šolo lahko pridejo samo zdravi otroci. Ko ste negotovi, vas prosim, da se posvetujete z zdravnikom, pediatrom. V kolikor je potrjena okužba z virusom covid-19, nam to takoj sporočite. Ukrepali bomo v skladu z navodili epidemiološke službe in NIJZ.

Zavedam se, da se marsikdo z nošenjem mask, razkuževanjem rok ob vstopu in izstopu iz šole ter preživljanjem odmorov v učilnicah ne strinja. To so ukrepi, ki jih stroka priporoča za preprečevanje širjenja virusa. Ker nas je na šoli malo manj kot 1.000, priporočene varnostne razdalje v skupnih prostorih ne moremo zagotoviti niti dejansko izvajati, če je širina stopnic od 1,20 m do 2 m in širina hodnikov 2,20 m. Ker na vhodih nimamo tekoče vode, drugače kot z razkužilom, higiene rok ne moremo zagotoviti. V šoli imamo otroke in zaposlene z različnimi zdravstvenimi stanji. Nekateri se počutijo ogrožene z masko, drugi brez nje. V pravični družbi ščitimo (naj)šibkejše. Zato je prav, da pokažemo našo solidarnost in čut do sočloveka.

Otroci kljub karantenam, maskam, omejitvam, zapovedim… želijo in znajo biti skupaj. In to jim omogočamo znotraj oddelkov in skupin v razširjenem programu. Učitelji vsem otrokom omogočajo kvaliteten in pester pouk. Z raznolikimi oblikami in metodami dela skrbijo, da otroci razvijajo svoje potenciale. Po šoli srečujem veliko veselih oči in obrazov J.

Kako bodo otroci doživljali trenutne razmere je odvisno od nas, odraslih, staršev. Sedaj je čas, da smo zgled našim otrokom kako postati odgovoren in empatičen človek. Bodimo strpni.

Ker se nam prvi roditeljski sestanki zdijo zelo pomembni pri sodelovanju z vami, starši, skrbniki, skrbnice, jih bomo izvedli v živo ob upoštevanju preventivnih ukrepov. Na njih vam bomo predstavili kako bo organiziran pouk v primeru pouka na daljavo in odgovorili na vaša vprašanja.

Tudi govorilne ure lahko potekajo v živo, le naročiti se morate obvezno nanje. In ob vstopu v šolo v dopoldanskem času javiti pri mizi za dežurne.

Komunikacijski kanal, ki ga bomo uporabljali z vami bo eAsistent. Zato vas prosim, da v njem uredite svoje podatke, če tega še niste storili.

V kolikor doma nimate internetne povezave ali imate težave z računalniki, vas prosim, da nam to sporočite na tej povezavi

Hvala za sodelovanje in ostanite zdravi,

Doris Kužel,

ravnateljica

(Skupno 296 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost