NARAVOSLOVNE DELAVNICE, PRIPRAVA NA KRESNIČKO

Tekmovanje Kresnička je tekmovanje iz znanja naravoslovja za učence od 1. do 7. razreda osnovne šole.

V tem šolskem letu se učenci na različne načine pripravljajo. Drugošolci so se v sredo na eni od delavnic preizkušali  v ustvarjanju tekočega plastelina, razmišljali so o lastnostih zgnetene zmesi, o njeni plastičnosti, uporabnosti.  Opravljali so poskuse z vodo, odkrivali so, kako voda izteka iz plastenk, če plastenke stiskaš. Spreminjali  so nagibe steklenic, ugibali o dolžini curka od plastenke do dna korita. Več tednov so že spremljali rast fižola, se učili o kličnih listih, o vlogi rastlinskih listov, listnih režah, plinih, dihanju rastlin.

Na delavnicah so bili učenci zelo aktivni. Pomagali so jim tudi učenci sedmega razreda; v vlogi asistenta, pomočnika, prijatelja, učitelja.

Cilj delavnic je bil širiti znanje in poglabljati že osvojeno znanje iz rednega programa na področju naravoslovja za OŠ.  Učenci so lahko pokazali svoja močna in šibka področja. Spodbujali smo eksperimentiranje in učence motivirali za nadaljnje poglabljanje znanja s področja naravoslovja. Dan je bil zelo igriv, tudi gibalno aktiven.

Hvala tudi učiteljicama Pini in Sandri ter razredničarki 7. C gospe Katji, ki so sodelovale pri izvedbi naravoslovnega dne.

Tekmovanje v znanju naravoslovja Kresnička na naši šoli bo 5. 2. 2020.

Pripravila Lidija Hafner

(Skupno 1.191 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost