Samotestiranje učencev

Letošnje šolsko leto zaradi vsesplošno znanih zdravstvenih razlogov začenjamo po Modelu B. Učenci bodo vseskozi v matičnih učilnica, kjer bo potekala večina ur pouka. Držati se bo potrebno priporočil NIJZ, ki veljajo za vse javne prostore v državi. Kar ste že navajeni iz vsakodnevnega življenja. Mednje sodi tudi nošenje obrazne maske izven matičnih učilnic za vse učence, za učence starejše od 12 let oziroma od 6. razreda dalje pa tudi v učilnici, redno umivanje rok oz. razkuževanje in držanje medsebojne varnostne razdalje. Vsak mora poskrbeti za svojo varnost.

Zaradi korona virusa moramo upoštevati naslednje higienske in preventivne ukrepe:

V šolo lahko vstopajo le zdrave osebe.

Poleg vseh oseb, ki opravljajo delo v šoli morajo pogoj PCT izpolnjevati tudi vse druge osebe, ki prihajajo v prostore vzgojno izobraževalnega zavoda in so starejše od 15 let (izjema je, ko starejša oseba spremlja učenca od 1. do 3. razreda v stavbo šole).

Učenci od 7. do 9. razreda se lahko prostovoljno samotestirajo v skladu s Pravilnikom o načinu izvajanja samotestiranja in Okrožnico Ministrstva za izobraževanje, znanost in šport.

Srečno.

(Skupno 296 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost