Prehrana

Za otrokov razvoj je zelo pomembno, da v dopoldanskem času zaužije vsaj en obrok. Zato ob 9.55 učencem od 2. do 9. razreda postrežemo z malico, ob kateri jih hkrati navajamo na higieno, bonton pri prehranjevanju in pripadnost skupini. Učenci prvih razredov imajo malico ob 8.20.

Učenci, ki so organizirani v oddelkih podaljšanega bivanja, imajo od 12.15 do 14.00 kosilo. Ostali učenci lahko v tem času prihajajo na kosilo tudi samostojno. Za evidenco teh učencev skrbijo kuharice.

Urejanje administrativnih in denarnih zadev

Vse administrativne zadeve lahko uredite v tajništvu šole, vse denarne pa v šolski blagajni. Denarne prispevke, ki se plačujejo za različne obveznosti (malico, kosila, ekskurzije, naravoslovne, kulturne in športne dneve), boste plačevali po položnicah, ki jih boste prejeli enkrat mesečno. Če kdo prispevka ne more plačati, naj poišče pomoč pri šolski socialni delavki.

Na tej povezavi si lahko preberete Pravilnik o šolski prehrani v katerem je opredeljeno evidentiranje, nadzor nad koriščenjem obrokov, določanje časa in načina odjave posameznega obroka, pravico do subvencije za malico, pravico do subvencije za kosilo, ravnanje z neprevzetimi obroki ter načine seznanitve učencev in staršev s pravili in pravicami do subvencioniranja prehrane.

Na tej povezavi pa si lahko ogledate Zakon o šolski prehrani

(Skupno 2.452 obiskov, današnjih obiskov 3)
Dostopnost