Nacionalni mesec skupnega branja 2024

KNJIŽNI BINGO

Pozdravljeni vsi, tako učenke in učenci od 6. do 9. razreda kot vaši starši oz. skrbniki!

V nedeljo, 8. septembra, na mednarodni dan pismenosti, se je začel že sedmi Nacionalni mesec skupnega branja (NMSB), ki spodbuja k branju in v največji meri širi bralno kulturo pri nas. To obdobje traja vse do ponedeljka, 7. oktobra 2024.

Letos NMSB posvečamo branju v javnem prostoru. S tem želimo branje pripeljati izza zidov naših domov in knjižnic v prostore, kjer je branje manj prisotno (galerije in muzeji, nakupovalni centri, parki, trgi, gozdovi, igrišča), da bi na ta način pomen branja približali ljudem, še posebej pa vam, mladim bralcem. Zato te vabiva, da sodeluješ v igri knjižni bingo. Sodelovanje v njem je prostovoljno.

Knjižni bingo bo potekal od ponedeljka, 23. septembra, do ponedeljka, 7. oktobra 2024.

Povabljen/a si k branju knjig v parku, na trgu, nekje v naravi in v ostalih javnih prostorih, ki so zabeleženi na listku za bingo, ki ga lahko dobiš v šolski knjižnici od petka, 20. septembra, dalje. Kot dokaz, da si bralni podvig res opravil/a, zadostuje fotografija, narejena s telefonom, ki prikazuje, da si res bral/a knjigo na posamezni v bingo vključeni lokaciji.

 Za uspešno sodelovanje pri knjižnem bingu je potrebno v 14 dneh brati na 9 različnih lokacijah. Pri branju knjig ni posebnih omejitev. Bereš lahko pesniške zbirke, pravljice, stripe, slikanice, poučne knjige, romane … Če je knjiga obsežnejša, bereš v nadaljevanjih, morda za bralno značko ali domače branje, se lahko knjiga na več fotografijah tudi ponovi.

Vseh 9 fotografij skupaj pošlji/te na elektronski naslov: marusa.pipan@ossklm.si. Če ti je lažje, lahko fotografije po želji natisneš in jih prineseš v šolsko knjižnico. Pri zbiranju in pošiljanju vseh 9 fotografij hkrati naj vam pomagajo prijatelji, starši oz. skrbniki.

Za branje imaš čas do ponedeljka, 7. oktobra 2024, ko se projekt Nacionalni mesec skupnega branja zaključi, za pošiljanje oz. oddajo fotografij pa do četrtka, 10. oktobra 2024.

Ob koncu akcije bo podeljenih 6 knjižnih nagrad. Nagrade bodo podeljene po jesenskih počitnicah, torej v mesecu novembru.

Več o samem projektu lahko prebereš na povezavi: https://nmsb.pismen.si/

Želim vam obilico veselja ob branju! 🙂

(Skupno 44 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost