Dobrodelni tek 2023

V četrtek, 25. 5. 2023, je v športnem parku za našo šolo potekal dobrodelni tek. Namen prireditve je bil zbrati čim več denarja za šolski sklad, ki vsako leto pomaga velikemu številu učencev. Na prireditvi so se udeleženci lahko udeležil različnih izzivov, kot so košarkarski, dva nogometno obarvana izziva, kolesarsko-mehanični izziv, spretnostni izziv ter taping. Poleg izzivov pa so si lahko obiskovalci privoščili poslikavo obraza ali preizkusili srečo na srečelovu, kjer so lahko zadeli res odlične nagrade, ki so jih prispevali zelo raznoliki donatorji (hvala vsem!). Za učence razredne stopnje so potekale štafetne igre. Privoščili smo si lahko okusne palačinke, ki so jih spekli učenci izbirnega predmeta kuharstvo, ter se okrepčali z okusno limonado. Predstavil se nam je tudi program MEPI, prodajala se je Loška médla, čisto sveže šolsko glasilo.

Glavni del dogodka pa je bil tridesetminutni tek, ki so ga uspešno odtekle tako mlajše kot tudi starejše generacije. Vsak tekač je v šolski sklad prispeval dobrodelni evro. Teklo je več kot 100 ljudi.

V letošnjem šolskem letu se iz sredstev šolskega sklada del denarja nameni za nadstandardne programe, na primer nagradni izlet za zlate bralce in prejemnike zlatih priznanj, tabor za nadarjene učence in mediatorje, en prevoz na dan dejavnosti za vsak oddelek, sofinanciranje garderobnih omar in sofinanciranje prevozov na različne dejavnosti izven šole. Del sredstev pa se nameni za učence iz socialno šibkih družin za sofinanciranje šol v naravi, taborov, tečajev plavanja, je povedala predsednica upravnega odbora šolskega sklada gospa Mateja Božnar. Po neuradnih podatkih se je s prireditvijo zbralo okrog 1300 evrov.

Iskrena hvala vsem, ki ste že ali še boste prispevali v šolski sklad. Z njim bogatimo program naše šole in omogočimo pestrost dejavnosti.

Napisala Eva Kavka, 8. a, fotografirala Zala Lina Musek, 8. a

 

(Skupno 465 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost