KULTURNE DELAVNICE, SODELOVANJE TRETJEŠOLCEV S 7. B IN 7. D

Pretekli petek, 17. 2. 2023, so tretješolci veselo korakali iz učilnice v učilnico. Spremljali so jih sedmošolci: Kristjan, Jon, Nena, Zala, Kristina, Pia, Julija in Neža.

Učitelji Helena, Klemen, Andreja in Lidija, smo jih izmenično poučevali. Izvedli smo štiri različne kulturne delavnice, kjer so se lahko učenci preizkusili v igranju na različna glasbila, naučili so se peti novo pesem, izvajali so ritmične igrarije z lončki in lastnimi glasbili, pisali so smešne povedi in jih urejali kot junakinja iz pravljice Nerodna Avguština, z igralno kocko so si pomagali pri ustvarjanju slike, postali so Pablo Picasso in raziskovali, kaj pomeni kuba ali kocka.

Starejši učenci so se preizkusili, kako je preživeti dan z mlajšimi, kako jim svetovati, jih voditi in usmerjati. Skupaj so odkrivali drug drugega in sklepali prijateljstva. Učiteljem so bili v pomoč, da smo lahko ostajali v svoji učilnici in mirno pričakali novo skupino.

Učenci 3. a, b, c, d so imeli dan dejavnosti , ko so se lahko veliko gibali, spoznali so delo in vodenje vseh učiteljev razrednikov, ki delajo s tretješolci. Povedali so, da so bile delavnice razgibane, zelo aktivne, poučne in predvsem zabavno igrive.

S takim načinom dela bomo še nadaljevali. Učitelji smo spoznali, da so vse štiri skupine v vseh štirih delavnicah vsako uro naredile več kot smo pričakovali. Učitelji smo iz ure v uro odkrivali v čem smo dobri, kje smo grešili, kaj lahko spremenimo, kako uspešni smo bili.  Tudi mi smo bili ob koncu dejavnosti nasmejani, na nek način utrujeni, a zelo ponosni nase in prav na vse učence.

Hvala tudi učiteljema Niki in  Urošu , ki sta nam omogočila pomoč s svojimi sedmošolci.

Ponosni smo na ta dan, na vse nas.

Aktiv tretjega razreda: Helena, Lidija, Andreja, Klemen

 

(Skupno 295 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost