![MicrosoftTeams-image-16 MicrosoftTeams-image-16](https://o-sl-mesto.kr.edus.si/wp-content/blogs.dir/2511/files/pivka-24/thumbs/thumbs_MicrosoftTeams-image-16.png)
![MicrosoftTeams-image-18 MicrosoftTeams-image-18](https://o-sl-mesto.kr.edus.si/wp-content/blogs.dir/2511/files/pivka-24/thumbs/thumbs_MicrosoftTeams-image-18.png)
![MicrosoftTeams-image-14 MicrosoftTeams-image-14](https://o-sl-mesto.kr.edus.si/wp-content/blogs.dir/2511/files/pivka-24/thumbs/thumbs_MicrosoftTeams-image-14.png)
![MicrosoftTeams-image-20 MicrosoftTeams-image-20](https://o-sl-mesto.kr.edus.si/wp-content/blogs.dir/2511/files/pivka-24/thumbs/thumbs_MicrosoftTeams-image-20.png)
Z učenci 6. razreda smo v ponedeljek imeli naravoslovni dan Žita v Sloveniji. Dan je namenjen spoznavanju slovenskih žit, ki so se v preteklosti pridelovala v Sloveniji bolj pogosto kot danes. Slovenci imamo radi žita: kaše, kosmiče, moke in izdelke in jedi iz njih. V štirih delavnicah so učenci spoznali ta žita, mikroskopirali in dokazovali škrob v različnih živilih. Za poslastico dneva so spekli vsak svojo štručko, bombetko, žemljo, rogljiček in vsak oddelek hlebček črnega kruha. Z veseljem so pojedli vsak svoj oblikovan in spečen pekovski izdelek, v torek zjutraj pa so za zajtrk pojedli še vsak svoj kos kruha.
Naravoslovni dan je bil tudi prispevek k dnevom kulturne dediščine. Učenci so se s spoznavanjem žit in izdelovanjem pekovskega peciva in kruha povezali s preteklostjo in ugotovili, da je domač kruh dober in lepo diši v vsakem času.