Obisk na naši šoli

V soboto smo gostili Junake 3. nadstropja, ki so se udeležili T4M 2022. Junaki 3. nadstropja so otroci in mladostniki, ki se ali so se zdravili v 3. nadstropju Pediatrične klinike v Ljubljani, kjer je doma Klinični oddelek za otroško hematologijo in onkologijo. To pomeni, da so to otroci, ki so se ali pa se še borijo s krvnimi boleznimi ali rakom.

Zelo zgodaj v življenju so se soočili s tako težko preizkušnjo, a so kljub vsemu otroci z enakimi željami, cilji in ambicijami kot njihovi zdravi vrstniki.

Z vlakom so se v olimpijskem vagonu pripeljali iz Ljubljane.

Na šoli jih je pričakal slasten zajtrk izpod spretnih rok letošnjih tekmovalcev Masterchef Slovenija. Učenci naše šole pod vodstvom Marjete Kavčič so obiskovalcem pripravili sladko pozornost – piškotek prijateljstva. Na Mestnem trgu so se kasneje udeležili teka in se vrnili v šolo.

Z obiskom so jih razveselili znani športniki: Jure Dolenc, Darko Đurić, Tadeja Brankovič, Deja Doler Ivanović, Jernej Slivnik,… ter predstavniki Olimpijskega komiteja Slovenija. Dogajanje sta med drugimi popestrila tudi mlečna kraljica Zelene doline Aleksandra Matan in lisjak Foxy – maskota OKS.

Slasten hot dog, seveda po Masteršefovsko, je vsem povrnil izgubljeno energijo, da so lahko uživali in se družili med seboj. Dan, ki te napolni z energijo in ti pusti polno vtisov pa se ne bi zgodil brez ustanoviteljev Inštituta Zlata pentljica, Valerije in Iva Čarmana ter mnogih drugih.

Zapisala: Li-An Kozmelj

(Skupno 217 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost