Gostovanje v okviru projekta Erasmus+

Od 19. 4. do 23. 4. smo na naši šoli gostili učence in učitelje iz dveh turških in ene bolgarske šole, v okviru mednarodnega projekta Erasmus+ EUstudents in EUwonderland.
V teh dneh so gosti spoznavali našo šolo in šolski sistem ter se udeležili pouka pri nekaterih predmetih. 
Ogledali so si Škofjo Loko, Bled, Škocjanske jame in Piran ob prijetnem druženju z učenci naše šole. Z zaključkom gostovanja pa se prične intenzivno delo in priprave za izmenjavi v Turčiji.

ERASMUSOVA IZMENJAVA (objavljeno v časopisu)

Učenci in učitelji Osnovne šole (OŠ) Škofja Loka-Mesto so v okviru mednarodnega projekta Erasmus+ EUstudents in EUwonderland od 19. 4. do 23. 4. gostili učence in učitelje iz dveh turških in ene bolgarske šole.

Omenjeni dveletni projekt poteka od začetka šolskega leta 2019/2020, zaključil pa se bo letos avgusta. V njem sodelujoči učitelji in učenci spoznavajo lastno kulturo in kulturo ostalih sodelujočih držav, spoznavajo in primerjajo različne narodnosti, religije, lokalno glasbo, legende, kulturne in naravne znamenitosti, običaje, navade, kulinariko …, s pomočjo informacijsko-komunikacijske tehnologije pa iščejo in pripravljajo različna gradiva na zapisane teme. Na začetku so v projektu sodelovale partnerske šole iz  Bolgarije, Turčije, Italije, Poljske, Španije, Portugalske in Slovenije. Zaradi epidemije Covid-19 in ukrepov, povezanih z njo, pa so iz projekta izstopile Poljska in Španija, spremenila oz. prilagodila pa se je tudi na začetku predvidena časovnica srečanj ter dogodkov sodelujočih šol.

V tokratni izmenjavi so udeleženci spoznavali našo šolo in šolski sistem, se udeležili pouka pri nekaterih predmetih. Ob prijetnem druženju z učenci naše šole in njihovem vodenju v angleščini so si ogledali ter spoznali Škofjo Loko, Bled, Škocjanske jame in Piran. Na ta način so sodelujočim poskušali približati lepote Slovenije. Bili so gostje na prireditvi Literarna čajanka v sklopu praznovanja ob 90-letnici OŠ Škofja Loka-Mesto. Naučili so se speči potico, obiskali so delavnice v Dnevno varstvenem centru v Škofji Loki. Na zaključnem srečanju so vse partnerske šole predstavile svojo tradicionalno in popularno glasbo in plese, ki so jih tudi zaplesali.

Z zaključkom gostovanja pa se začenjajo intenzivno delo in priprave za zadnji izmenjavi učencev in učiteljev iz Osnovne šole Škofja Loka-Mesto ter partnerskih šol v okviru projekta Erasmus+ EUstudents in EUwondverland, ki bosta konec junija ter v začetku avgusta potekali v Turčiji.

(Skupno 158 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost