Devet dogodkov za devet desetletij mestne šolske palače

sola_z_vrtom_mala

29. novembra leta 1932 je bil v Škofji Loki praznik, saj so slavnostno odprli novozgrajeno šolsko stavbo, »mestno šolsko palačo«, današnjo Osnovno šolo Škofjo Loka – Mesto. Zato bomo novembra 2022 z veseljem in ponosom praznovali 90 let od tega lepega dogodka. V ta namen bomo današnji zaposleni vsak mesec do takrat priredili dogodek, s katerim bomo počastili pomemben jubilej, se spominjali preteklih dosežkov in poudarili pomen odličnega osnovnega šolstva.

Januarja bomo v časovno kapsulo shranili predmete, zapise in slike, ki bodo zanamce spominjali na življenje v letu 2022.

V večnamenskem prostoru šole si bo od februarja dalje moč ogledati razstavo likovnih in literarnih izdelkov na temo Naša šola čez 30 let. Ustvarjali bodo naši petošolci.

Vsakoletna Loška medla bo tokrat izšla marca. V njej bodo mladi pisci razmišljalo o šoli nekoč, danes in jutri. Istega meseca bo v šolski knjižnici postavljena razstava šolskih glasil, starih učbenikov in predmetov, povezanih z našo šolo.

Aprila bo na šoli potekala literarna čajanka, na kateri bodo nekdanji učenci naše šole, ki so povezani s svetom književnosti, prebirali svoja dela. Ob tem bo izšla tudi priloga Loške medle, v kateri bodo sedanji učenci objavili svoja literarna besedila.

V maju, mesecu ljubezni, bo v šolskem športnem parku potekala glasbeno aktivna-kulinarična prireditev.

Naši devetošolci bodo upodobili portrete nekdanjih osnovnošolskih ravnateljev. Ti bodo najprej razstavljeni junija v šoli, kasneje pa še novembra v Sokolskem domu.

Fotografije naše šole nekoč in danes si bo moč ogledati od septembra dalje na Mestnem trgu,   v avli šole in virtualno na šolski spletni in FB strani.

Na šolskem vrtiljaku se je v devetdesetih letih zavrtelo mnogo šolarjev. Nekatere od njih s še posebej zanimivo zgodbo bomo 5. oktobra, na dan učiteljev, gostili za okroglo mizo. Možnost sodelovanja bo imela tudi publika. Dogodek bo imel pomenljiv naslov: #dama90.

Vseh omenjenih osem prireditev se bo steklo v deveto, najbolj slavnostno. 25. novembra 2022 bomo na slavnosti zaključni prireditvi skupaj s predstavniki lokalne skupnosti počastili zgodbo spoštovane dame – mestne šolske palače in nazdravili prihodnosti v dobro otrok in kraja.

Zapisala: Kristina Strnad

(Skupno 336 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost