DEKD v 3. razredu: Po sledeh Kekca in Pehte

Letošnjo temo DEKD Dober tek smo v 3. razredu povezali z zgodbo o Kekcu in Pehti. Čeprav so prva razmišljanja tretješolcev o Pehti navadno negativna, pa kasneje, ko zgodbo dodobra spoznajo, o Pehti razmišljajo drugače.

Med drugim spoznajo, da je odlična poznavalka zelišč in drugih zdravilnih rastlin. Zelišča so bila tako osrednja tema dejavnosti, ki smo jih izvedli v tednu DEKD. Najprej smo si seveda ogledali film Srečno, Kekec. Najboljši del pa je bila zagotovo čajanka. Skuhali smo fantastičen zdravilen čaj iz mete, melise, ranjaka, ognjiča, monarde in plavice. Vsako rastlino smo spoznali še malce natančneje, predvsem njihove zdravilne lastnosti. Ob tej priložnosti se zahvaljujemo gospodu Miranu Kavčiču, ljubitelju in zelo dobremu poznavalcu zelišč in zdravilnih rastlin, ki je za vse oddelke 3. razreda pripravil odlično čajno mešanico.

Ob čaju smo si privoščili kruh s slastno malinovo marmelado. Maline so pridelek z našega šolskega vrta. Na koncu pa smo se posladkali še z zeliščnimi piškoti, ki so jih pripravili učenci krožka Kuhamo, pečemo pod mentorstvom učiteljic Marjete Kavčič in Klare Kovačič.

Odlično, slastno in zdravo!

Zapisala: Janja Rojc Pintar

(Skupno 104 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost