V NOVO ŠOLSKO LETO

Po dolgih poletnih počitnicah se danes spet oglašava iz kotička naših učencev, saj smo na šoli že resno zakorakali v novo šolsko leto 2019/2020. Z delom smo pričeli tudi pri novinarskem krožku na razredni stopnji, v okviru katerega vam bomo v tejle rubriki redno poročali o dogajanju na naši šoli.

Prvi šolski dan je bil odličen. Na večjo šolo so se z Novega sveta priključili tudi drugošolci. Starejši učenci so jim ob sprejemu zaigrali kratko predstavo. Letos je na naši šoli kar 790 učenk in učencev ter 112 zaposlenih. V teh dneh se prijavljamo na krožke, učenci 7. in 8. razreda pa se že pripravljajo na tekmovanje Male sive celice.

Te prve dni se nam je pridružila tudi Francozinja, ki bo pri nas ostala celo leto in pomagala učiti angleščino ter sodelovala tudi pri drugih dejavnostih.

Učenci moramo dobro paziti tudi na svojo varnost v prometu. Zato so 11. septembra 2. razredi izvedli dan dejavnosti na to temo. S pomočjo policistke so obnovili svoje znanje o pravilnem ravnanju v prometu.

Vsi učenci razredne stopnje in učenci 8. razreda izbirnega predmeta računalništvo smo letos vključeni v projekt Trajnostna mobilnost. Gre za aktivnost, poimenovano Gremo peš s kokoško Rozi, ki bo potekala od 16. do 20. septembra letos. Ta projekt učence in učitelje spodbuja, naj v šolo prihajamo na trajnostni način, torej peš, s kolesom, skirojem, rolerji ali javnim prevozom.

Prav zato smo se učenci in učiteljice 5. razredov v petek, 13. septembra, že odpravili na prvi športni dan in prehodili Pot treh gradov. Na poti smo izvedeli tudi nekaj zanimivosti iz zgodovine Loškega gospostva, saj bomo že ta teden pri družbi začeli z obravnavo preteklosti našega mesta. Pouk bomo imeli kar v muzeju na Loškem gradu.

Prve novice v novem šolskem letu sva vam z malce pomoči mentorice novinarskega krožka, Tatjane Jereb Miklavčič pripravili petošolki Kaja Goričanec in Brina Gantar.

(Skupno 155 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost