Regijsko FLL tekmovanje na OŠ Predoslje

V soboto, 8. 12. je bilo prvo FLL regijsko tekmovanje v letošnji sezoni z imenom V vesolje (Into orbit).  O tekmovanju sta na radiu Sora poročali tudi Ela Musek in Živa Hegler.

http://www.radio-sora.si/novice/v-predosljah-jutri-tekmovanje-v-preizkusnjah-first-lego-league—fll-2018/42498

 

Na tekmovanju je bilo 19 FLL skupin iz drugih osnovnih šol in društev. Našo šolo je zastopala skupina LEGOLoka, ki se je dobro odrezala in v skupnem seštevku zasedla 6. mesto. V naši skupini so bile tudi lanske tri ekipe, ki so na državnem tekmovanju dosegala prva mesta v kategorijah (Robo Sončki, Nepredvidljivi in The NEXT Generation iz Inštitura 4.0).

Pri robotskem delu spuščanja robota smo imeli pripravljenih še več nalog in bi bili lahko še boljši, tako da si želimo uvrstitve na državno tekmovanje, kjer bi lahko pokazali še več.

Prvih najboljših pet ekip se je direktno uvrstila na državno tekmovanje, naša pa kot prva v čakalnico, kamor se iz vsakega regijskega tekmovanja uvrstijo štiri ekipe. Ko bodo vsa regijska tekmovanja končana, bomo, 7. 1. 2019 izvedeli katerih pet ekip iz vseh čakalnic se bo uvrstilo naprej. Glede na zbrane točke imamo veliko verjetnost, da gremo naprej.

Primer ocenjevanja pri projektu.

Učenci so raziskovali problem astronavtov pri dolgotrajni odsotnosti in za njihovo boljše počutje predlagali za rešitev barvne prostore. Predlagajo, da bi morali biti prostori na postojanki na Luni v vizionarskem projektu ESE Moon Village v različnih barvah, ker bi se astronavti tako bolje počutili.

Primer ocenjevanja pri vrednotah.

Učenci so pri vrednotah FLL-ja izbrali za najpomembnejšo vrednoto zabavo. Predstavili pa so tudi pomembnost vključevanja vseh v skupini, s katero so uspešno rešili zadano nalogo, sedenje na stolih, ki so predstavljali raketo in jih je bilo vsakič manj.

Primer spuščanja robota na tekmovalnem polju, robot game.

Primer stojnice s predstavitvijo projekta:

Čestitke vsem članom naše skupine za svoje delo: 

9. A: Ela Musek, Živa Hegler,Pia Vrečko, Tjaša Rupar, 9. B: Aljaž Bokal, 8. C: Matic Žakelj, 7. A: Julija Mesec, 7. B:  Juš Posnjak, 7. C: Lucija Erznožnik, 7. D: Luka Lindav.

(Skupno 709 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost