TD Promet in prometna varnost v prvem razredu

V minulem tednu je učence prvega razreda naše šole, obiskala gospa policistka Jana. Z zanimanjem so jo opazovali in odkrili, da ima pri sebi neobičajne pripomočke. Povabila jih je, da jo lahko vprašajo karkoli želijo, oziroma ji tudi kaj povedo. Vprašanja ali pripovedi posameznikov so kar deževala in s tem je bilo zaupanje vzpostavljeno.

V prvem delu se je z učenci pogovarjala o njihovi poti v šolo. Povedali so ji, da prihajajo peš s starši, s peši busom, kombijem, avtom ali celo avtobusom. Opozorila jih je na potrebno vidnost v prometu, na rumeno rutko, svetla oblačila, odsevnike, varnostni pas, pazljivost, pozorno opazovanje ter na odgovornost, ki jo imajo lahko že sami zase. Predstavila jim je kako lahko sami  skrbijo za svojo varnost v cestnem prometu.

V drugem delu nas je pospremila po varnih in nevarnih poteh v okolici šole, kjer je vse tisto, kar je predstavila v učilnici, vključila na samem sprehodu. Opozorila je, da cesta ni igrišče, da je pločnik namenjen hoji, da morajo učenci drug za drugim hoditi v skupini ter da so bolj varni, morajo znati poslušati tudi navodila. Po danih navodilih, so učenci posamezno v paru že znali samostojno prečkati cesto preko prehoda za pešce.

Ob vrnitvi v šolo je učence razveselila s prometno pobarvanko, za starše je pripravila zgibanko, enega učenca pa je za kratek čas razveselila s policijsko čepico.

Oba dneva o Prometu in prometni varnosti, ki smo ju v prvem razredu delili z gospo policistko, se bomo radi spominjali z najlepšimi spomini.

 

Zapisala: Marjetka Benedik

(Skupno 251 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost