Erasmus+KA2-Turčija

7. dan, sobota

Družine so učence pripeljale pred mestno hišo ob 12. uri od koder smo se z mini busom odpeljali na letališče v Izmirju.

6. dan, petek

V šoli so učenci v mešanih skupinah naredili video s programom MovieMaker. Učitelji smo obiskali odgovornega za izobraževanje v tem kraju, ter z učenci obiskali župana, kjer so naši učenci zapeli turško pesem. Ker je župana zanimalo kje na lestvici so naše države po raziskavi PISA smo na telefonih ugotovili, da je Slovenija med zbranimi državami vodilna.

https://www.compareyourcountry.org/pisa/country/svn?lg=en

 

5. dan, četrtek
Z ladjico smo se odpravili ob obali in naredili tri postanke za kopanje in kosilo

 


4. dan, sreda

Zbrali smo se v šoli in se igrali različne igre, ki smo jih pripravili. Naši učenci so predstavili igro nock out, ter igro žabe in štorklje.

3. dan, torek

Zaradi slabega vremena na morju smo zamenjali program in se vsi skupaj z mini busi odpravili na ogled hiše device Marije. Odpeljali smo se do antičnega mesteca Epheus kjer smo si na vročem soncu ogledali ostanke mesta. Zaradi visokih temperatur je spodnji posnetek v koščku sence razumljiv.

Sledilo je kosilo v mestecu Sirince in obisk manjšega bazarja. Cene so tukaj očitno nižje. Cena pijače v pločevinki ali steklenici je od 2-3 turške lire, kar je približno 0,5 evra. Ogledali in vstopili smo v mošejo in se odpeljali do Kusadasija, kjer smo bili eno uro prosti za nakupovanje oz. oddih.

 

2. dan, ponedeljek

Zbrali smo se pred šolo, kjer smo bili deležni toplega sprejema otrok z zastavicami posameznih držav vključenih v projekt. Naši učenci so z namestitvijo pri družinah zadovoljni. Sledil je obhod po treh razredi, v vsakem predstavitve posamezne države, ter nastop turških otrok s petjem in plesom, zapeli so nam tudi slovensko Moj očka ima konička dva. Učenci vključeni v projekt so predstavili svoje delo v programu MovieMaker. Po kosilu je sledila likovna delavnica in ogled mesta Germencik, kjer se nahaja šola. Učenci so se nato vrnili k svojim družinam.

 

1. dan, nedelja
Sporočamo da smo srečno prispeli v Turčijo. Učenci so že nastanjeni pri turških družinah. Pošiljamo lep pozdrav staršem, sošolcem in učiteljem.

(Skupno 261 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost