FINALE FLL Adria – Odprto državno prvenstvo FLL

V soboto, 11. marca je bilo na OŠ Brinje Grosuplje odprto državno prvenstvo imenovano Finale FLL Adria, na katerem se je predstavilo 26 najboljših iz Slovenije, Srbije, Hrvaške in Makedonije. Učenci so na začetku postavili svojo stojnico, kjer so predstavljali svojo rešitev projekta varčni nastavek za na pipo. Na stojnici so imeli tudi srečelov za obiskovalce, kateri so lahko zadeli varčni nastavek za pipe.

Dogodek se je nadaljeval z dvojnim spustom robota, ki sta ga spuščala Matic Žakelj in Luka Lindav.

Sledila je predstavitev po učilnicah, kjer so učenci najprej predstavili svoj projekt, varčni nastavek. Sledila je predstavitev vrednot, kjer so učenci dobili nalogo, ki so jo morali usklajeno rešiti.

Na koncu pa so učenci robotskega dela Juš Posnjak, Jaka Jelovčan, Luka Lindav in Matic Žakelj še predstavili poročilo in delovanje robota.

Nastopanje so učenci končali z zadnjim spustom robota, ki jim je prinesel v tretje tudi največ 165 točk, kar jih je v robotskem delu med 26 ekipami pripeljalo na 10. mesto.

Vsi nastopajoči, ki smo se pribili do finala smo dobili kolajne. Najboljši pa tudi pokale.

 

Vsem članom letošnje sveže, nove FLL ekipe LEGO Loka čestitke za trud in dobro voljo, ki so jo pokazali pred in na prvenstvu.

8. R: Kaja Dolenc, Ela Musek, Brina Julija Tavčar, Aljaž Bokal, Pia Vrečko, Živa Hegler,

7. R: Matic Žakelj, Jaka Jelovčan,

6. R: Luka Lindav, Lan Kavčič, Juš Posnjak.

 

Rezultati robotskega dela so javni in jih lahko primerjamo z rezultati ostalih ekip po Evropi. Od trenutno 1161 ekip je bila naša pri robotskem delu na 214. mestu, kar bi v odstotkih pomenilo, da smo bili v zgornjih 18 %. Naša najboljša slovenska ekipa Robosončki pa so dosegli 485 in so v Evropskem merilu na 4. mestu. Javni rezultati robotskih rezultatov Adria tekmovanja pa so vidni tukaj.

Skupen rezultat vseh delov (projekt, robo design, robo game, vrednote, stojnica) nas je tako uvrstil na 12. mesto od 26. ekip, ki so se uvrstile na državno tekmovanje.

Hvala tudi letošnjim sponzorjem, ki so nas podpirali, šolski sklad, Boštjan Žakelj iz VIBERETEPG Plast.

(Skupno 298 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost