OBISK in VOŠČILO

V sredo, 20. 12. 2017, smo z učenci 1. A razreda obiskali slepo gospo Ančko v CSS v Stari Loki. Tja smo na druženje odšli za krajši čas.

Učenci se učijo sprejeti drugačnost ter razumeti, začutiti, prepoznati v sebi in okolici različna čustva, ki nas ob neposrednem povezovanju tudi nagovorijo. Pri našem obisku so učenci sprva z navdušenjem pozdravili, zapeli ter gospe Ančki tudi voščili za Božič in Novo leto. Kasneje so ob njenem preprostem, prijaznem pripovedovanju ter neposrednem odnosu do nas nekateri tiščali v ospredje, da bi ji še kaj povedali, jo še kaj povprašali… Nekateri so raje stopili v ozadje – kot, da bi se bali in ne upali, gospe Ančki zreti v obraz.

Po obisku smo se o občutkih pogovorili, se igrali različne igre in tudi ob samem sprehodu zaigrali igro Videči vodi slepega ter tako bolje razumeli, kako je vsak človek nekaj posebnega. Tudi vsak otrok je nekaj posebnega, edinstvenega in kako pomembno je, da si znamo prisluhniti, se poslušati in biti čuječen ter čuteč do živih bitij.

Zapisala: Marjetka Benedik

(Skupno 96 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost