Raziskovanje o hišnih živalih po spletu

Tudi danes naša FLL skupina ni počivala. Čeprav morda malce manj vznemirljivo kot ponavadi… Smo namreč raziskovali na spletnih straneh, kar v učilnici tehnike.

 

Matic in Liza sta že včeraj naredila svoj živalometer tako, da sta ga danes le dopolnila in predstavila ostalim. Povedala sta nam,da deluje na dotik tipke pri kateri se živalometer zavrti in se na pravoktniku pred nami izpiše približna cena živali, hrana ki jo žival potrebuje, koliko prostega časa potrebuješ, če imaš to žival ter vse druge posebnosti in potrebne veščine.

DSC_0138

Manca je preverila in preučila fb stran Žverce in prav tako spletno stran Mačjega dola. Že nekaj dni prej, pa je pridobila nekaj dodatnih pojasnil in sicer na Kliniki Loka in na Kliniki Trata.

DSC_0144

Jan je raziskal spletno stran 4 Tačke, na kateri pa ni izvedel kaj veliko novega, zato mu je bil pri iskanju novih podatkov bolj v pomoč njihov Youtube kanal.Največja težava je v tem, da ljudje ne želijo ali pa ne vedo, da je potrebno sterelizirati in kastrirati mačke, zato nam je Jan predstavil največje težave, ki se lahko zgodijo,če tega ne naredijo.

DSC_0148

Jernej je preučil zakonodajo. Pregledal in preučil je namreč zakone, ki so povezani z zaščito in pravico živali. Na kratko je predstavil tudi kakšne so posledice, če se zakonov ne držimo.

zakon

Jaz (Emma) sem pregledala spletno stran Živalski otok. Nato sem pisala na uredništvo RTV Slovenija in jim zastavila vprašanje: kaj in kam je potrebno nasloviti prošnjo, za objavo slik iz zavetišča Mačji dol, na njihovi spletni strani.

DSC_0141

Na koncu smo skupaj prišli še na idejo, da bi še mi organizirali zbiranje hrane (in vsega kar paše zraven) za zavetišče Mačji dol.

DSC_0164

Napisala: Emma Mahmutović

(Skupno 268 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost