Pomladni dogodki na naši šoli

Za nami je preskok iz pomladnega marca v muhasti april, ki smo ga na naši šoli obeležili s številnimi dogodki.

Za ogrevanje je bila v torek, 29. 3., na sporedu vsakoletna prireditev Zapojmo, zaplešimo, zaigrajmo. Malo po šesti uri je v večnamenskem prostoru zavladala pričakujoča tišina, ki so jo prekinile učenke dramske skupine iz 5. razreda, ki so se ozrle nekaj dni nazaj in se spomnile materinskega dne. Takoj za njimi se je na velikem platnu pojavil videoposnetek, očitno rdeča nit, ki je mlade spodbujal k strmenju k ciljem in k temu, da si drznejo sanjati svoje sanje. Temu je sledil govor ravnateljice, zatem pa je oder napolnila šolska plesna skupina Ashe, ki se je v zadnjih 6 tednih učila prav posebnih plesov, in sicer ob pomoči študentke Rafaele iz Brazilije so se preizkušale v brazilskih plesih. Iz Brazilije pa so nas pevke skupine Odklop popeljale na podeželje, kjer se ob pesmi Uptown girl, ki so jo zapele, plete ljubezen med podeželskim fantom in mestni dekletom. Le-tem so se ob naslednji točki pridružile še ostale članice mladinskega pevskega zbora s pesmijo Can you hear me? Najstarejši pevski zbor je nato zamenjal najmlajši pevski zbor, ki je zapel pesem Trije lenuhi. V slogu plesnih in pevskih točk se je prireditev stopnjevala, nastopili so še oktet iz 4. in 5. razreda, dramski krožek 4. razreda, manjša komorna zasedba Izklop, orientalske plesalke, starejša in mlajša folklorna skupina ter starejši dramski krožek Ana Locopolitana. Tako so nam učenci, ki sodelujejo pri dejavnostih v šoli, prav lepo polepšali torkovo popoldne.

Marčevskemu udejstvovanju pa tako še ni bilo konec. V četrtek dopoldne je bila ob pomoči organizacije AISEC organizirana globalna vas za učence naše šole. Predstavili so se študenti iz tujine, in sicer za uvod se je predstavil …., sicer iz Brazilije, toda v zadnjem času je živel v Kanadi, zato se je odločil za predstavitev le-te. Moldavijo je predstavil Alexander, Brazilijo pa Rafaela, ki ravno v teh dneh zaključuje svoje 6-tedensko bivanje v Sloveniji. Namen zmanjšanja kulturne nestrpnosti je na naši šoli bolj ali manj dosežen, saj so učenci vedno veseli, ko jih na šoli obišče kdo iz tujine.

Za piko na i so učenci angleškega dramskega krožka v četrtek popoldne pripravili zadnji šolski ples. Na njem se je zbralo kar nekaj učencev predmetne stopnje, ki so uživali ob zvokih dobre glasbe in druženju, najbolj pa sta bila konec večera vesela zmagovalca izbora za naj majčko in naj frizuro.

Tako smo uspešno zaključili marec, naslednji dan pa smo učenci kar tekmovali v šoli, kdo bo učiteljem bolje zagodel kakšno prvoaprilsko.

 

Zapisala učenka Lana Kejžar

(Skupno 63 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost