Hrana bogastvo okusov, v 1. razredu

Današnji ND: Hrana bogastvo okusov, nam je hitro minil.
Učenci so se preizkusili v izdelavi sadne kupe, ki je bila ob obilici različnega sadja, res lepa in okusna. Nekateri so se pošteno namučili z rezanjem sadja, drugim pa rezanje ni povzročalo težav.  Pomagali so si med seboj. Zvrhano skodelice sadne kupe, so z užitkom pojedli.

V drugem delu naše ustvarjalne delavnice, smo pripravili še skutni namaz. Tudi tu se je pokazala razlika v njihovi spretnosti. Uspešno so pripravili pogrinjke ter pomalicali kruhke s skutnim, tuninim namazom. Glede na to, da so zjutraj zajtrkovali, nato izdelali sadno kupo,  ter se z njo posladkali, kasneje so še pojedli namazane kruhe, so se izkazali za prave jedce, saj jim je tudi kosilo čez čas teknilo.

Preko dneva so nas v obliki kroženja, obiskali še zunanji gostje iz Kmetijsko gozdarske zbornice Slovenije, v okviru ukrepa, ki ga je sofinancirala Evropska komisija. Učencem so v obliki igre detektivov predstavili Kmetijstvo brez predsodkov. Današnji dan, je bil bogato napolnjen z raznimi doživetji, tako da so se učenci po kosilu preprosto prepustili gibanju in igri na našem igrišču.

Zahvala gre staršem za pomoč pri prinašanju izvrstnega sadja, naši gospe kuharici Mojci za vso potrpežljivost z dodatnim delom, ki smo ji ga naložili ter zunanjim gostom, za prijetno oblikovano urico druženja med nami ter razna darilca, ki so jih pripravili za nas (pobarvanke, ptičjo hišico, eko vrečko).

Zapisala: Marjetka Benedik

(Skupno 99 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost