Obvestilo svetovalne službe

Spoštovani starši, skrbnice in skrbniki! 

Obdobju šolanja na daljavo še kar ni konca, zato se verjetno v domačem okolju soočate z različnimi stiskami in izzivi. Otrokom je pričelo primanjkovati motivacije za šolsko delo, postali so naveličani delati za šolo od doma, starši se trudite usklajevati svoje službene obveznosti, gospodinjska opravila in šolanje svojih otrok. Hvala vam, ker se trudite in nam pomagate. 

Verjetno pa se vsaj v nekaterih družinah v trenutni situaciji starši ne znajdete najbolje, ob vsakodnevnih zgoraj naštetih opravilih, obveznostih doživljate stres, krizno stanjeVerjemite, da to ni nič narobe. Vsi starši slej ko prej pridemo v krizo – te so del starševstva. Pomembno pa je, da si v takih primerih znamo sami pomagati ali pa da zberemo pogum in nekoga prosimo za pomoč.  

Starši, skrbniki in skrbnice, želiva, da veste, da sva vam svetovalni delavki Katarina Gornik in Mateja Božnar na voljo za pomoč, pogovor, nasvet. Kontaktirate naju lahko preko telefonskega pogovora (04/ 506 00 17 – psihologinja Katarina Gornik ali 04/506 00 16 – pedagoginja Mateja Božnar) ali elektronske pošte (katarina.gornik@ossklm.si ali mateja.boznar@ossklm.si). 

Za pomoč prebivalcem, še posebej psihično pomoč, pa je tudi NIJZ vzpostavil telefonsko številko 080 51 00, ki deluje 24 ur na dan, vse dni v tednu. Veliko informacij najdete tudi na spletni strani https://www.nijz.si/sl/strokovnjaki-s-podrocja-dusevnega-zdravja-v-casu-epidemije-koronavirusa-na-voljo-za-brezplacne 

Dragi starši, skrbniki in skrbnice v primeru težav, stisk vam svetujeva, da se odločite za pomoč. Včasih je dovolj že samo pogovor z odraslo osebo, ki vam da vedeti, da delate prav, da ste na pravi poti in vas spodbudi da vztrajate še naprej. 

Prihaja najlepši, najbolj čaroben in poseben čas v letu. Pričarajte si lepe dneve z malenkostmi, ki štejejo – otrokom poklonite lepo besedo, pohvalo, ga/jih objemite, mu/jim povejte, da ga/jih imate radi, igrajte se družabne igreOb vsem tem, pa ne pozabite si vzeti čas tudi za vas same – tudi vaše zdravje, predvsem psihično, je pomembno. 

 

Lepo vas pozdravljava in vam želiva, da ostanete zdravi, 

Katarina Gornik, psihologinja 

Mateja Božnar, pedagoginja 

(Skupno 386 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost