V 2. tednu pouka v šoli

Spoštovani starši, skrbniki in skrbnice!

Smo v drugem tednu pouka v novem šolskem letu. Na naši šoli virusa na srečo še ni in želimo si, da tako ostane čim dlje časa. To nam lahko uspe le s skupnimi močmi in s spoštovanjem ter upoštevanjem ukrepov za preprečevanje širjenja korona virusa.

Začela se je sezona prehladov in raznih viroz. Starši sprašujete ali otroka poslati v šolo ali ne. NIKAKOR ga ne pošljite v šolo, če se slabo počuti, če je bruhal ali ima vročino. V šolo lahko pridejo samo zdravi otroci. Ko ste negotovi, vas prosim, da se posvetujete z zdravnikom, pediatrom. V kolikor je potrjena okužba z virusom covid-19, nam to takoj sporočite. Ukrepali bomo v skladu z navodili epidemiološke službe in NIJZ.

Zavedam se, da se marsikdo z nošenjem mask, razkuževanjem rok ob vstopu in izstopu iz šole ter preživljanjem odmorov v učilnicah ne strinja. To so ukrepi, ki jih stroka priporoča za preprečevanje širjenja virusa. Ker nas je na šoli malo manj kot 1.000, priporočene varnostne razdalje v skupnih prostorih ne moremo zagotoviti niti dejansko izvajati, če je širina stopnic od 1,20 m do 2 m in širina hodnikov 2,20 m. Ker na vhodih nimamo tekoče vode, drugače kot z razkužilom, higiene rok ne moremo zagotoviti. V šoli imamo otroke in zaposlene z različnimi zdravstvenimi stanji. Nekateri se počutijo ogrožene z masko, drugi brez nje. V pravični družbi ščitimo (naj)šibkejše. Zato je prav, da pokažemo našo solidarnost in čut do sočloveka.

Otroci kljub karantenam, maskam, omejitvam, zapovedim… želijo in znajo biti skupaj. In to jim omogočamo znotraj oddelkov in skupin v razširjenem programu. Učitelji vsem otrokom omogočajo kvaliteten in pester pouk. Z raznolikimi oblikami in metodami dela skrbijo, da otroci razvijajo svoje potenciale. Po šoli srečujem veliko veselih oči in obrazov J.

Kako bodo otroci doživljali trenutne razmere je odvisno od nas, odraslih, staršev. Sedaj je čas, da smo zgled našim otrokom kako postati odgovoren in empatičen človek. Bodimo strpni.

Ker se nam prvi roditeljski sestanki zdijo zelo pomembni pri sodelovanju z vami, starši, skrbniki, skrbnice, jih bomo izvedli v živo ob upoštevanju preventivnih ukrepov. Na njih vam bomo predstavili kako bo organiziran pouk v primeru pouka na daljavo in odgovorili na vaša vprašanja.

Tudi govorilne ure lahko potekajo v živo, le naročiti se morate obvezno nanje. In ob vstopu v šolo v dopoldanskem času javiti pri mizi za dežurne.

Komunikacijski kanal, ki ga bomo uporabljali z vami bo eAsistent. Zato vas prosim, da v njem uredite svoje podatke, če tega še niste storili.

V kolikor doma nimate internetne povezave ali imate težave z računalniki, vas prosim, da nam to sporočite na tej povezavi

Hvala za sodelovanje in ostanite zdravi,

Doris Kužel,

ravnateljica

(Skupno 158 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost