Popočitniške novice

Spet sva z vami Anja Hladin in Eva Madjar iz 5. c, ki sva pripravili poročilo o bralnem izzivu, ki se je dogajal pred počitnicami, o akciji Objemi knjigo za zabavo, o vaji evakuacije, o plesu, ki ga je organiziral 9. a razred, o predstavi, ki so jo učenci od 1.-3. razreda šli gledat v Ljubljano, o obisku Križne gore ter o zbiralni akciji odpadnega papirja.

V času nacionalnega meseca skupnega branja je na šoli potekala bralna akcija pod sloganom Objemi knjigo za zabavo. Potekale so razne aktivnosti, povezane z branjem oz. s knjigo. Prvi razredi so si izbrali najljubšo knjigo, jo ilustrirali, prestavili in jo pokazali ter predlagali tudi drugim v branje. Pomagali so oblikovati bralni kotiček in se seznanili z njegovim delovanjem. Drugi razredi so naredili mini raziskavo o najljubši pravljici. Primerjali so tudi, kaj so brali včasih in kaj danes. Tudi v tretjem razredu dajejo velik pomen bralnemu kotičku. Prav tako so v parih prebirali pravljice v otroških revijah Cicido, Ciciban, Zmajček.

V torek, 8. 10. 19, so se četrtošolci odpravili na Križno goro. Vzpon je bil ravno pravšnji, da jim je na vrhu ostalo še nekaj energije za igro in sproščen klepet.

V ponedeljek in torek, 14. in 15. 10. 2019 so se učenci prve triade odpravili v Ljubljano. Ogledali so si kar nekaj znamenitosti. Najbolj pa jih je razveselila predstava Sovica Oka, ki so si jo ogledali v Lutkovnem gledališču.

V tednu od 14. do 18. 10. 19 je na naši šoli potekala prva akcija zbiranja odpadnega papirja v tem šolskem letu. Tokrat bomo zbrana sredstva namenili šolskemu skladu.

V petek, 18. 10. 2019, smo imeli na šoli vajo evakuacije. Cilj vaje je usposabljanje zaposlenih in učencev za ravnanje ob požaru oz. dogodku, ko bi morali objekt hitro izprazniti.

V tednu pred počitnicami smo se petošolci odpravili na ekskurzijo po starem delu našega mesta. Ogledali smo si mesta, kjer je v srednjem veku stalo pet mestnih vrat in najbolj zanimive zgradbe iz tistega časa.

V petek, 25. 10. 2019, je na šoli potekal ples za predmetno stopnjo, ki se ga je udeležilo veliko navdušenih plesalcev.

Tudi letos smo se udeležili medobčinskega krosa in zabeležili kar nekaj dobrih rezultatov.

Anja Hladin in Eva Madjar 5.c, šolski novinarki

 

(Skupno 121 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost