O drugi polovici septembra

Tokrat sva vam zapisali nekaj doživetij o dogajanju na šoli v drugi polovici septembra:

V tednu od ponedeljka, 16. 9. 2019 do petka, 20. 9. 2019 smo učenci od 1. – 5. razreda in učenci 8. razreda, ki obiskujejo izbirni predmet računalništvo, v okviru projekta Trajnostna mobilnost sodelovali v aktivnosti Gremo peš s kokoško Rozi. V duhu te akcije smo si učenci šole zastavili cilj, da bomo ves teden hodili v šolo peš, s skiroji, rolerji ali s kombijem, torej čim bolj trajnostno. Cilj smo dosegli in na to smo ponosni.

Glede na to, da smo se učenci odločili, da bomo ostali trajnostno mobilni, je bilo za nas izjemnega pomena, da nas je na tehniški dan na temo prometa obiskal policist, ki nam je predstavil in pojasnil veliko različnih stvari o prometni varnosti. Opozoril nas je na najbolj pomembna pravila v prometu in da moramo v prometu vedno ravnati tako, da ostanemo živi. Kot pomembni opravili pa je izpostavil tudi to, da moramo vedno hoditi mirno in opazovati okolico ter da se moramo pri prečkanju ceste vedno dobro prepričati, da ni na vozišču nobenega avta oz. da so se vsa vozila in promet na cesti ustavili.

Po zanimivem predavanju o varnosti v prometu smo odšli na poligon stare vojašnice, kjer smo se preizkusili v vožnji z malimi Jumicar avtomobili, na katerih lahko otroci preizkusimo, kako zahtevna je vožnja z avtomobili. Pri hitrosti 10 km na uro smo lahko ugotovili, da je pri vožnji avtomobila pomembno, da ves čas vozimo pazljivo in smo pozorni na okolico. Po zanimivi izkušnji z vožnjo z avtomobilčki smo odšli na šolsko igrišče, kjer smo se preizkusili še v vožnji s kolesi. S poniji smo svoje sposobnosti vožnje preverili na poligonu. Bilo je res zabavno!

V času, ko smo se petošolci seznanjali s pravili v prometu, se vozili z avtomobilčki in kolesi, so učenci šestih razredov odšli na Blegoš, učenci sedmih razredov pa na Ratitovec. Oba cilja sta izjemno lepa, saj se Blegoš nahaja med Selško in Poljansko Soro. S travnatega vrha, na katerem sta žig in vpisna skrinjica pa se odpre lep pogled na številne hribe. Tudi Ratitovec je lepa izletniška točka, saj se z vrha, na katerem se nahaja razgledna plošča, odpre lep razgled po večjem delu zahodne in osrednje Slovenije.

Šolski novinarki Anja Hladin in Eva Madjar, 5. c

(Skupno 101 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost