OBISK TETRAPLEGINJE TINE v 1. razredih

Učence prvega razreda je obiskala slikarka, tetrapleginja Tina Pavlovič. Preko Projekta Začutimo drugačnost so se nam pridružili tudi trije učenci 4. d razreda. Tina je sicer diplomirana profesorica biologije in gospodinjstva. Že več let pa sedaj slika z usti. Pred desetimi leti  je postala štipendistka Mednarodnega združenja slikarjev (teh štipendistov je 61, slovenskih pa 9), ki slikajo z usti ali pa z nogami. Tina rada slika in ima rada otroke, zato jih z veseljem obiskuje v vrtcih in šolah.

Nas že kar nekaj let zaporedoma razveseljuje s svojim obiskom.

Pri našem srečanju smo se imeli lepo. Zaupala nam je svojo zgodbo, ob igrivih vprašanjih je učence vzpodbudila k razmišljanju o tem, kako sledi njena priprava na slikanje, predstavila jim je nekaj svojih slik, nato pa jih je povabila k slikanju z usti na platnu. Učenci so slikali tudi samostojno s čopičem v ustih na svoj risalni list. Naloga je bila zahtevna, a kljub temu so se zelo potrudili. Samo likovno ustvarjanje pa je popestril še učenec Luka iz 1. A, ki je igral lepe melodije na harmoniko.

Preden se je Tina poslovila, je učencem podarila voščilnice, ki so jih zanje naslikali slikarji-umetniki, ki slikajo z usti ali nogami. Tudi mi smo ji v imenu naše šole podarili sladko in uporabno darilo.

Obljubila je, da prve razrede ponovno obišče v naslednjem šolskem letu (v jeseni, v okviru DEKD).  Sedaj, v naslednjem tednu pa še učence višjih razredov ter sodelujočih oddelkov v Projektu Začutimo drugačnost iz tretjega in drugega razreda.

„Spet smo malo zrasli v znanju in spoštovanju!“

Zapisala Marjetka Benedik

(Skupno 170 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost