IMPRO KULTURNI DAN ZA 6. IN 7. RAZRED

V četrtek, 7. marca 2019, so šestošolci in sedmošolci imeli kulturni dan, posvečen gledališki improvizaciji. Obiskali so nas mentorji Društva za kulturo in izobraževanje impro in z učenci izvedli delavnice, posvečene razvijanju domišljije, sodelovanja med sošolci, ustvarjalnega mišljenja in gibanja – vse s pomočjo improvizatorskih iger oz. disciplin. Učenci so se po vajah znotraj skupine preizkusili tudi na skupnem nastopu, kjer so zaigrali gledališke prizore na temo, ki jo je izbrala publika.

Učitelji smo z zadovoljstvom opazovali, koliko domišljije in ustvarjalnosti premorejo naši učenci, posebej pa smo bili veseli, da so bili aktivni celo dopoldne.

Na koncu so učenci opisali svoje počutje na KD kot izjemno. Poudarili so, da so se naučili improvizacije, komunikacije s publiko, timskega sodelovanja in prilagajanja. Take dejavnosti so dobrodošle tudi za razvijanje razredne klime. Tako so učenci ocenili, da so kot razred pridobili medsebojno razumevanje in sodelovanje, kot posamezniki pa so se naučili, kako premagati strah pred sodelovanjem, potrpežljivosti ter tega, da se občasno moramo prilagoditi drugim.

Za fotografije nastopa 7. razredov je poskrbel Karlo Marković iz 9. razreda, za fotografije z delavnic po razredih pa šestošolci, ki obiskujejo fotografski krožek.

Tako učenci kot učitelji si v prihodnosti še želimo takšnih kulturnih dni.

Petra Jerovšek


(Skupno 831 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost