Projektni teden DEKD: ŽITA V SLOVENIJI

Z učenci 6. razreda smo v ponedeljek imeli naravoslovni dan Žita v Sloveniji. Dan je namenjen spoznavanju slovenskih žit, ki so se v preteklosti pridelovala v Sloveniji bolj pogosto kot danes. Slovenci imamo radi žita: kaše, kosmiče, moke in izdelke in jedi iz njih. V štirih delavnicah so učenci spoznali ta žita, mikroskopirali in dokazovali škrob v različnih živilih. Za poslastico dneva so spekli vsak svojo štručko, bombetko, žemljo, rogljiček in vsak oddelek hlebček črnega kruha. Z veseljem so pojedli vsak svoj oblikovan in spečen pekovski izdelek, v torek zjutraj pa so za zajtrk pojedli še vsak svoj kos kruha.

Naravoslovni dan je bil tudi prispevek k dnevom kulturne dediščine. Učenci so se s spoznavanjem žit in izdelovanjem pekovskega peciva in kruha povezali s preteklostjo in ugotovili, da je domač kruh dober in lepo diši v vsakem času.

Deli z ostalimi ...Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestEmail this to someoneShare on Google+