OBMORSKA ŠOLA V NARAVI – 5. RAZRED

Minuli teden smo se petošolci odpravili v letno šolo v naravi.

V ponedeljek smo se ob 8.00 zbrali pred vojašnico, se poslovili in odpravili v Pineto pri Novigradu. Potovali smo dve uri in pol. Vmes smo se ustavili in pojedli malico. Ko smo prispeli v Pineto, smo se osvežili v toplem morju in pripravili sobe. Kmalu po okusni večerji smo se peš odpravili v Novigrad.

V torek smo takoj zjutraj pretekli krog po gozdu. Nato smo imeli še zajtrk, pouk in aktivnosti v vodi. Po kosilu smo imeli 50 minutni počitek. Potem smo še enkrat skočili v vodo in imeli večerjo ter kulturno-zabavni program.

V sredo smo se z ladjico odpravili v Poreč, kjer smo si ogledali akvarij in kupili spominke. V akvariju smo videli veliko rib in plazilcev. Nato smo se odpravili še na trg, kjer smo kupovali spominke. Po nakupovanju in obisku akvarija smo se odpravili na avtobus in se odpeljali proti Pineti. Ko smo prispeli, smo imeli še kosilo, počitek, plavanje, večerjo. Pri kulturno-zabavnem programu smo imeli zelo zabavno igro. Vrgel si kocko, dobil številko vprašanja in ga poiskal na drevesih. Ko si ga našel, si se posvetoval s skupino in tekel povedat odgovor k mizi.

V četrtek smo imeli ob 7.00 zjutraj telovadbo, potem zajtrk in še plavalni maraton. Pri tem smo tekmovali punce in fantje. Plavali smo z enega pomola do drugega. Ko smo pojedli kosilo, smo imeli še počitek in takoj potem še plavanje in pouk. Po večerji smo se pripravili za poroke. S porokami vedno zaključimo del letne šole v naravi. Poročilo se je 7 parov. Najprej so dobili nalogo, npr. hranjenje z jogurtom z zaprtimi očmi, hranjenje z jabolkom in torto brez rok, lakiranje nohtov, risanje tatuja, masaža stopal, hoja s smučmi in podobno. Nato je sledila še smešna zaobljuba, podpis poročnega lista s križcem, izmenjava prstanov in poljub ženina na lice neveste. Ko smo že skoraj zaspali, so učitelji pritekli po hodniku z najbolj glasno glasbo in zavpili: “PIŽAMA PARTI!” Vsi smo odhiteli ven na ples. Po 25 minutah smo šli spet v svoje postelje.

V petek pa spet novo presenečenje. Muca Čevljarica nam je skrila čevlje, brisače in kopalke, jih odnesla na igrišče pred domom in iz njih napisala PINETA 2018. Kmalu za tem, ko nam je uspelo poiskati in pospraviti svoje stvari, je pričelo močno deževati in grmeti, zato smo se vsi zbrali na hodniku in tkali izdelek za predmet gospodinjstvo. Po popoldanskem plavanju in večerji smo se odpravili domov. Ko smo prispeli, bi najraje še ostali, a smo bili vsi veseli, da smo spet doma.

To je bila zadnja od vseh novic z razredne stopnje naše šole, ki sva jih v tem šolskem letu za vas pripravljali petošolki Ana Lang in Katja Habicht Zupan. Skupaj z najino mentorico Tatjano Jereb Miklavčič vam želiva lepo poletje in prijetne počitnice.

 

(Skupno 189 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost