SLIKANJE Z USTI

Danes je bila med nekaterimi našimi prvimi razredi naše šole na Novem svetu na obisku tetrapleginja Tina Pavlovič. Tina je tetrapleginja postala v času njenih študentskih let, ob nesrečnih okoliščinah skakanja s padalom. Z nami je podelila košček svoje življenjske zgodbe, nato pa z veliko mero optimizma,  učencem predstavila, kako pa postaneš slikar z usti. Povedala jim je, kako pravilno primeš čopič z zobmi ter vlečeš črte, kako rišeš, mešaš barve, barvaš in ustvarjaš.

Za motivacijo začete likovne naloge, je učencem povedala, da bo narisala rožo na vodi. Vzpodbudila jih je k razmišljanju. Učenci so postopoma prepoznali, da je ta roža lokvanj. Ob pomoči – jim je lokvanj predstavila tudi na fotografiji. Nato je na  platno narisala osnove lokvanjev-ega cveta ter povabila korajžne učence k sodelovanju. Vsak, ki je želel, je lahko sodeloval.

V drugem delu so učenci  1. D. razreda pripravili svoje likovne pripomočke ter se lotili individualnega slikanja z usti na svoj risalni list. Imeli so tudi možnost slikanja na platnu s svojim čopičem ob naši gostji Tini. Vsak svoj zaključeni izdelek so tetrapleginji Tini prinesli v vpogled, da jim je povedala njeno videnje njihove slike.

Ob današnjem obisku so učenci začutili, da je življenje lahko tudi drugačno, da so medsebojni odnosi pomembni in odvisni od vsakega iz med nas.

V tem šolskem letu bo ponovno obiskala še nekaj naših oddelkov.

Življenje je pot.

Zapisala: Marjetka Benedik

(Skupno 248 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost