KAJ JE NOVEGA?

V tokratnih novicah bom govorila o vpisih na tečaj bobnanja, stavki učiteljev, otroškem parlamentu in Festivalu inovativnih tehnologij.

Na naši šoli so do 15. marca sprejemali vpise na brezplačni tečaj bobnanja. Vpisali so se lahko učenci od 5. do 9. razreda.

Petošolce je obiskala policistka, ki je spregovorila o različnih pasteh, na katere lahko v prometu ali vsakdanjem življenju naletimo otroci. Prejeli smo tudi delovni zvezek z naslovom Policist Leon svetuje, v katerem je prej omenjeno zapisano v obliki različnih zgodb.

V sredo, 14. 3. so imeli učitelji stavko. Na ta dan ni bilo pouka, a je bilo poskrbljeno za otroke, ki doma niso imeli varstva. Učenci smo se prostega dne vseeno razveselili. Sama sem se tisto dopoldne sprehodila na hrib Jošt.

V četrtek, 22. 3. bo v Sejni dvorani občine Škofja Loka zasedal občinski otroški parlament, ki vsako leto poteka v organizaciji Društva prijateljev mladine Škofja Loka in vseh loških osnovnih šol. Letos smo učenci razpravljali na temo Šolstvo in šolski sistem. Učenci razredne stopnje naše šole so razpravljali o sanjski šoli, v kateri si želijo več pouka na prostem, eksperimentov. Ker tudi petošolci še vedno radi poslušamo, če nam zgodbe bere učiteljica, si želimo, da bi nam vsaj enkrat tedensko brala knjigo v nadaljevanjih. Nekateri učenci so predlagali tudi, da bi, tako kot nekateri naši vrstniki po svetu, v šoli imeli uniforme.

V soboto, 10.3. 2018, je v Ljubljani potekal Festival inovativnih tehnologij. Z naše šole je učenec iz 4. razreda, Darian Salih, osvojil 1. mesto v državi, Ana Bokal iz 6. razreda je osvojila 2. mesto, Tia Sarnavsky in Urša Kokalj pa sta tekmovali v predstavitvah in si s tem prislužili bronasto priznanaje. Vsem iskrene čestitke!

 

Hvala, da ste brali novice iz Osnovne šole Škofja Loka-Mesto, ki sem jih za vas napisala petošolka Ana Lang.

(Skupno 82 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost