Nova LOŠKA MEDLA in druge novice

Z vami sem šolska novinarka Ana in za vas imam nekaj novic, ki sem jih v ponedeljek, 12. 2. 2018 prebirala tudi v Šolskih novicah na Radiu Sora.

Na naši šoli smo v preteklih dneh imeli kulturno prireditev v spomin Franceta Prešerna, izšla je nova Loška medla (šolski časopis), obiskali so nas mentorji iz tujine v okviru projekta Erazmus+, tretješolci so obiskali vrtec Direndaj zaradi bralnih uric z Maticem Slapšakom. Najprej bom besede namenila kulturni prireditvi. Na njej sta nastopali učenki iz glasbene šole in učenci naše šole. Na njej so peli in recitirali pesmi različnih pesnikov, največ pa Franceta Prešerna. Naučili smo se, kaj je pevski zbor, samospev, arija in opera.

Naslednje besede pa so namenjene Loški medli. Našemu šolskemu časopisu, Loški medli 17/18 je naslov Kalejdoskop umetnij. Posvečena je šolskim umetnikom in njihovim delom. Vsebuje raznorazne prispevke od 1.-9. razreda, kot so spisi, risbe, slike, intervjuji z umetniki… Obiskali pa so nas tudi učenci in njihovi učitelji v okviru projekta Erazmus+. Ogledali so si šolo in učne ure angleščine. Učenci in učitelji so prihajali iz Turčije, Italije in Portugalske.

In še zadnja novica. Tretješolci so obiskali vrtec Direndaj in njihove bralne urice z Maticem Slapšakom. Prebral jim je nekaj svojih pravljic in zgodbic. Tako kot tretješolci je skupina malčkov z veseljem poslušala pisatelja.

Novice sem za vas tokrat napisala petošolka Ana Lang.

(Skupno 227 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost