Jezikovno – doživetje izlet v Alzacijo

Učenci 7., 8. in 9. razredov smo se v torek v zgodnjih jutranjih urah in polni vtisov vrnili  z jezikovno-doživljajskega izleta. Obiskali smo pokrajino Alzacija na vzhodu Francije, na meji z Nemčijo ob reki Ren. Najprej smo adrenalin sproščali na vrtoglavih vlakcih v nemškem zabaviščnem parku Evropa Park, potem pa dva dni razvajali naša čutila v Strasbourgu in Mulhouse. Obiskali smo živalski vrt, največji muzej avtomobilov, srednjeveško mesto Ribeauville in na koncu glavno mesto Alzacije, Strasbourg. Za pika na i so nas sprejeli na Evropskem sodišču za človekove pravice, kjer nam je naš sovaščan g. Marko Bošnjak predstavil delovanje te pomembne evropske inštitucije. Vmes smo se sladkali z rogljički, s tarte flambee in jabolčno torto. Poskrbljeno je bilo tudi za najstniške gurmane: McDonald` s, Starbucks … Skratka, preživeli smo nepozaben konec tedna, na katerem so se spletala nova prijateljstva in simpatije. V Francijo se bomo zagotovo še vrnili.

ZBRALI SMO VTISE O IZLETU:

Izlet si bom zapomnila po super obisku vlakcev v Evropa Parku v Rustu. Vlakci so bili zelo hitri in zanimivi, nekateri so bili tudi razlog, zakaj smo bili premočeni do kože. Zelo sem uživala v živalskem vrtu, saj so bile nekatere živali precej smešne – volkovi so ležali kot mrtvi, divja mačka se je izogibala fotoaparatu, opica me je s svojim zviranjem spominjala na mlajšo sestro. (Maja Rupar, 7. c)

Vožnja po brzicah in ostale vodne atrakcije so bile nepozabne. Čeprav smo bili mokri, smo se lahko sušili v za to posebej namenjenih sušilnih prostorih. (Urška Kokelj, 7. c)

Eni so bili na vodnem vlakcu precej zlobni, saj so nas zmočili v trenutku, ko smo najmanj pričakovali. (Tjaša Kalan, 7. a)

Tri sošolke smo se odločile, da bomo četrto sošolko zbudile in jo pohecale , da je ura že sedem in da zamujamo na zajtrk. (Janja Čengija, 7. c)

Na Sodišču za človekove pravice smo izvedeli veliko novih stvari. Predvsem smo bili ponosni, saj do sedaj še nobena slovenska skupina osnovnošolcev ni vstopila v prostore te pomembne evropske inštitucije. Od vsega pa si bom najbolj zapomnila, da smo punce zaspale na zajtrk, ki naj bi ga naša soba imela ob 6.45, zato nas je morala zbuditi učiteljica. (Ela Musek, 7. a)

Stali smo v dolgi vrsti in pred nami je bila gospa, ki se je zelo obirala, zato ji je moja sošolka pihala v ramo. (Živa Hegler, 7. a)

Na vlakcu Blue fire smo se obračali na glavo in dosegali neverjetno hitrost. Ne bom pozabila, kako smo se tudi izgubili in kar nekaj časa iskali pot do mesta, kjer smo bili dogovorjeni z učiteljico. Bilo je smešno, ker smo hodili kar nekam v tri dni. (Vanesa Hodak, 7. c)

V Evropa Parku smo se neštetokrat izgubili in zato smo morali mimoidoče princeske stalno spraševati, kako priti do določene atrakcije. Na raftingu smo bili zelo mokri, na vlakcu pa mi je skoraj odpadla glava. (Petra Bernik, 7. b)

https://www.facebook.com/eol.si/

https://www.eol.si/alzacija-skofija-loka

 

Tanja Potočnik

(Skupno 229 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost