TRADICIONALNI SLOVENSKI ZAJTRK in ND – HRANA BOGASTVO OKUSOV

V petek 18. 11. 2016, smo imeli tradicionalni slovenski zajtrk s kruhom, maslom, medom, mlekom ter jabolkom. Z učenci smo se o tem veliko pogovarjali. Opazili smo, da nekaterim tekne le maslo na kruhu, drugim med, nekateri pa so radi segali po celotnem namazu. Tudi mleka so nekateri popili več, drugi manj. Pa okusno jabolko: rek “eno jabolko na dan – odvrne bolezen stran” je učence vzpodbudil, da so še z večjim veseljem zagrizli vanj.

Učenci prvih razredov so po zajtrku nadaljevali dan v povezavi s hrano, v okviru ND, kjer so spoznavali bogastvo okusov. Pripravili so tunin namaz in sadno kupo ter si razvijali spretnosti priprave, postrežbe in izdelave pogrinjkov. Ob tem so razumevali pomen umivanja rok, sadja, zelenjave, čistega omizja ter kulturnega vedenja. Spoznali so, da jim uživanje različne hrane, pomaga ohranjati zdravje.
Ugotovili so, da na zdravje, ki je naše največje bogastvo, lahko vplivajo tudi sami s hrano, pitjem vode, gibanjem, počitkom, higieno ter primerno igro.

Zapisala Marjetka Benedik

Deli z ostalimi ...Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestEmail this to someoneShare on Google+
(Skupno 4 obiskov, današnjih obiskov 1)