FILMSKA ZVEZDA NA NAŠI ŠOLI

Pojdi_z_manoFILMSKA ZVEZDA NA OŠ ŠKOFJA LOKA-MESTO

Kmalu bo v slovenske kinematografe prišel nov celovečerni mladinski film Pojdi z mano. Film govori o štirih najstnikih, ki jih želja po najboljši fotografiji za šolski natečaj popelje v hribe, njihov izlet pa se spremeni v boj za golo preživetje. V eni izmed glavnih vlog nastopa tudi devetošolec naše šole Ivan Vastl, 9. b,  ki je o snemanju in vsem, kar spada zraven, povedal nekaj besed.

V filmu igra vlogo Mateja Mančka, ki ga vsi kličejo Manc. Vloga v sebi skriva malce razgrajača, zaradi česar Ivan pravi, da sta si z likom nekoliko podobna. Dodal je še, da v resničnem življenju gotovo ne bi bil tako potrpežljiv s tistimi, ki ga zafrkavajo. Na vlogo se je pripravljal skupaj z ostalimi tremi glavnimi igralci, dobili so se vsako nedeljo ter vadili tekst. Na vajah so se spoznavali in večkrat tudi šli na pico, kjer so se zelo povezali.

Film so snemali v različnih gozdovih po celi Sloveniji. Igralci so takoj zjutraj odšli na snemanje, če pa se je le to odvijalo na kakšnih oddaljenih lokacijah, so prespali kar v hotelu. Ivanu se je najtežji prizor zdel v jami, ko so se prepirali, saj so morali biti vsi zelo zbrani. Najbolj všeč pa mu je bil končni prizor, ko se v gostilni pogovarjajo ter pojejo pesmi. Na začetku se je malce bal prizora, ko bo moral plezati na visoko drevo. Seveda so ga privezali in tako je vse potekalo brez težav.

Na vprašanje, kako je bilo videti sebe na platnu, je odgovoril, da je bilo prvič res čudno. Ko pa si je film ponovno ogledal, se mu je zdelo že bolj normalno. Povedal je še, da se je na snemanju veliko naučil ter spoznal celotno ekipo, ki se mu je zdela res dobra.

Zara Kejžar, 8. c

(Skupno 1.176 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost