Povabilo k branju

Vsako jutro je v knjižnici takole živahno. Nekateri berejo, se pogovarjajo, učijo, delajo seminarske naloge … V knjižnici imamo veliko novih knjig, ki so primerne za branje malih in velikih osnovnošolcev. Tretješolci berejo za projekt Berem, berem …, ki se bo zaključil v marcu, ostali za slovensko, angleško, nemško, francosko in špansko bralno značko ali pa za domače branje. Na voljo imamo vse knjige, ki so predpisane za domače branje. Devetošolci, ki bodo devet brali za bralno značko, bodo v mesecu juniju 2019 odšli na nagradni izlet. V preteklem šolskem letu so si ogledali zagrebški živalski vrt.

K branju so vabljeni tudi učitelji in ostali delavci šole, ki že več let pridno berejo za bralno značko.

Učenci in učitelji sodelujemo v projektu Objemi knjigo. S tem hočemo dokazati, da radi in veliko beremo in da se znamo lepo in pravilno izražati. V šolski knjižnici imamo veliko novih knjig, ki čakajo, da si jih pridete izposodit za kratkočasenje, bralno značko ali pa za pomoč pri pouku.

Po šoli so nameščene bralne škatle, kjer so na voljo revije, ki jih lahko prebirate med odmori, pred začetkom pouka ali po pouku, ko čakate na izbirne predmete.

 

Deli z ostalimi ...Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestEmail this to someoneShare on Google+
(Skupno 5 obiskov, današnjih obiskov 1)