TEKMOVANJE USPEŠNO IZVEDENO

Za nami je vikend, ki smo ga zaključili podobno kot naši skakalci na ekipni tekmi v Kulmu, torej med boljšimi, vendar še vedno lučaj stran od tistih najboljših. Vsekakor pa nismo ostali brez kolajn, saj smo jih dobili v znak sodelovanja. Verjetno se vam že malce svita, o čem govorimo. Seveda, v soboto, 16. 1. 2016, je prav naša šola gostila kvalifikacije tekmovanja FLL Slovenija!

Vse se je začelo že ob pol osmi uri zjutraj, ko smo se dobili in na stilsko preobrazbo odpeljali naši mizi ter ju spremenili v popolno stojnico. Ko smo dodobra končali s pripravo, so se nekateri izmed nas že znašli za mizo št. 1, kjer so pripravili robota na 1. krog vožnje, ostali pa smo zvesto navijali zanje. Tako kot v prvem, tudi v drugem krogu vožnje z robotom ni vse potekalo kot po maslu, saj robot nikakor ni želel ubogati. V dobro voljo nas je spravila šele predstavitev projekta, kjer smo ob našem gledališču samozavestno povedali par besed o projektu. Naše lutke so ocenjevalcema pričarale nasmeh na obraz, pa tudi sami smo se ob tem zabavali. Nič manj pestro ni bilo v učilnici, kjer so nas pričakali ocenjevalci vrednot. Sprostili smo se in malce pogovarjali, nato pa smo še uspešno opravili z zastavljeno nalogo. Ko je mimo nas stekel tudi tehnični intervju, smo si privoščili kosilo v šolski jedilnici. Pozneje smo se spet vrnili k naši stojnici, poučevali obiskovalce ter delili pokovko. Vmes smo si vzeli čas za malo košarke, sprehoda po drugih stojnicah in skupaj smo držali pesti za našega Petra Prevca. Pa da ne pozabimo še tretjega kroga tekme robotov, na katerem še vedno nismo ravno blesteli. Kmalu je končno napočil trenutek resnice. V telovadnici je vse potihnilo in na oder se je povzpel napovedovalec, ki je v roki držal usodni papir z rezultati. Naše ime je bilo navedeno med ekipami, ki potujejo tako rekoč v čakalnico, in bodo pozneje obveščene o uvrstitvi v finale. Organizatorji so nam pripravili še eno prijetno novico, namreč v času tekmovanja so nekateri FLL-jevci odpisali tudi tekmovanje Bober in eden izmed njih je bil naš Simon, ki je prejel tudi zlato priznanje. Čestitke! Po razglasitvi smo posneli še skupinsko fotografijo, nato pa smo se lotili pospravljanja prostora.

Pri delu na projektu bi se še posebej radi zahvalili zunanjim strokovnjakom, ki so nam pomagali in nam podali številne informacije. Ob tem ne smemo zamuditi tudi priložnosti, da se zahvalimo posameznim učiteljicam naše šole, ki so prav tako veliko pripomogle predvsem k izvedbi naravoslovnega dne.

Zahvala iz naše strani gre tudi nekaterim zaposlenim na naši šoli, ravnateljici, kuharicam, čistilkam, hišnikoma in dežurnim učiteljem, ki so skoraj celo soboto preživeli v šoli, ter pa tudi prostovoljcem Evi, Lani, Leonu in Jakobu.

Aja, pa še 3-krat hip-hip hura za našega mentorja Matjaža Pintariča!

Sedaj pa bomo nestrpno čakali na rezultate, ki bodo predvidoma znani v začetku februarja.

fll-2016-oš-škofja-loka-mesto-05 fll-2016-oš-škofja-loka-mesto-03 fll-2016-oš-škofja-loka-mesto-01

 

DSC_0184

Zapisala: Lana Kejžar

(Skupno 176 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost