Dobrodelni božično-novoletni bazar

Tako rekoč je božič že skoraj tu, na naši šoli pa seveda ni šlo brez dobrodelnega božično-novoletnega bazarja. Malo po 17. uri je bil večnamenski prostor že poln ljudi, ki so iskali darila, s katerimi bodo razveselili svoje bližnje.

Imeli so res veliko izbire, kajti izpod rok učencev vse od 1. pa do 9. razreda je prišlo res ogromno čudovitih izdelkov, ki so jih le-ti naredili že pred dvema tednoma na tehniškem dnevu. Najbolj priljubljeni izdelki so izpuhteli v zgolj 15 minutah, ostali pa so za mizami ostali nekoliko dlje.

Tako so stojnice krasili okraski za smrečico, voščilnice, piškoti, suho sadje, mafini, palčki, venčki in še mnogo drugega, medtem ko so za samo dogajanje na bazarju poskrbele nekatere stojnice, ki so prodajale palačinke, srečke in vaflje. Pa to še ni vse!

Popoldne je popestrila tudi kratka predstava, na kateri so nastopili učenci naše šole, ki obiskujejo katero izmed kulturnih dejavnosti. Tako so večer v predavalnici odprli učenci dramskega krožka, ki so zaigrali igro z naslovom Kravji zvonec, skozi katero so mlajšim otrokom prišepnili, naj Miklavža prosijo za same uporabne stvari. Temu so sledile še tri pevske točke, nato pa so bili gledalci povabljeni še v eno izmed učilnic, v kateri so učenci FLL-ja ob Evropskem tednu zmanjšanja odpadkov zaigrali svojo lutkovno predstavo na temo smeti.

Bazar se je zaključil v zgodnjih večernih urah, ko je večnamenski prostor zapustila večina prodajnih artiklov, vonj po božiču se je izgubil med množico, na pladnju pa ni ostala niti drobtinica piškotov več.

Zapisala: Lana Kejžar, 9. c

Galerija slik

(Skupno 389 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost