Naravoslovni dan za 9.r z naslovom Pot smeti

 V sredo, 11. 11. 2015, je na naši šoli potekal naravoslovni dan z naslovom Pot smeti. Učenci 9. razredov so imeli tekom dneva na voljo 4 delavnice, na katerih so na tak ali drugačen način v ospredje postavili smeti, predvsem njihovo ponovno uporabo.

Ga. Katarina Peternelj je vodila delavnico, imenovano Hrana ni odpadek! Na njej so učenci posušili obilico jabolk in jih spremenili v suhe krhlje, iz starega posušenega kruha so pridelali krušne drobtine, nekaj kruha so porabili tudi za ocvrte kruhove rezine, iz kuhane govedine, ki je ostala od torkovega kosila, pa so spekli polpete.

Ga. Mojca Kalan je vodila delavnico, na kateri so učenci iz odpadkov izdelovali izdelek vseh vrst. Nekoliko prej so že začeli z zbiranjem materiala, tako da so imeli na razpolago ogromno zamaškov, plastenk, nogavic, CD-jev … (poziv k zbiralni akciji)Na ta dan je nastalo res veliko čudovitih izdelkov, vse od okraskov iz CD-jev, rožic iz plastenk, pa do oblačil za na modno revijo in božičnih smrečic iz palčk za sladoled.

Pri ge. Vlasti Balderman je potekala delavnica, kjer so učenci s pomočjo plastenk izdelali samozalivalnice, ki so jih pozneje izobesili v avli šole.

Pri ge. Marji Pahor so se po kratkem teoretičnem delu o bioplastiki in njeni uporabi še preizkusili v izdelavi le-te.”

 

Napisala in fotografirala: Lana Kejžar, 9. C

(Skupno 140 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost