Bodi pisatelj 2015

 

AVTOR: EMMA Mahmutović,  25. 4. 2015

Zelo rada pišem zgodbe, pravljice, bajke … Letos sem drugič sodelovala na literarnem natečaju BODI PISATELJ. Napisala sem zgodbo o afriški deklici, ki se z družino v begu pred vojno ilegalno odpravi na pot čez morje v Italijo. Na poti doživi veliko gorja, žalosti, razčlovečenja … Na koncu dekle ostane samo, a je rešeno in posvojeno v italijansko družino, v kateri končno doživi otroštvo.

V četrtek, 23. aprila 2015, sem se udeležila zelo svečane zaključne prireditve in podelitve priznanj literarnega natečaja v Festivalni dvorani. Sodelovali so tudi razni slovenski umetniki, npr. gospod Pavle Ravnohrib, ki se je spomnil, da sem bila pri njem v oddaji Male sive celice. Takoj sva se zaklepetala, na koncu me je povabil, naj se naslednje leto udeležim tudi kviza Abeceda.

Svojega uspeha sem bila vesela, saj sem prejela priznanje »posebne omembe«. Še bolj pa bi bila vesela, če bi moja zgodba začela premikati stvari na bolje … Tudi begunci so ljudje in imajo pravico živeti v miru, z vsemi človeškimi pravicami, uresničitvijo želja po boljšem življenju.

Rada bi se zahvalila tudi mentorici, razredničarki in učiteljici gospe Barbari Jelenc, da me vzpodbuja pri pisanju in verjame, da bi iz te zgodbe lahko napisala roman.

(Skupno 177 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost