Projekt Začutimo drugačnost

V okviru projekta Začutimo drugačnost, sodeluje več učiteljic s svojimi učenci.

V mesecu decembru 2014, smo skupaj z nekaj učenci 1. B, 3. A, 3. D in 4. B obiskali  gospo Ančko v CSS, v njeni sobici, je slepa. Ob njenem osebnem prazniku, smo ji zapeli in zaigrali z ljudskimi glasbili ter obljubili, da jo popeljemo na obisk med nas.
Tako smo jo v  torek 24. 3. 2015, skupaj z učenci 1. B, 3. A in 3. D, razveselili z obliko pouka glasbene umetnosti v učilnici 1. B. Gospa Ančka je nekako postala že del nas. Ima čudovit glas, rada prepeva in tako nam je predstavila nekaj pesmi iz njenega otroštva, posvečenih mamici. Skupaj smo se naučili tudi pesem, ki poje o mamici, z naslovom Goslice. Dodali smo spremljavo z lastnimi glasbili v obliki ritma in dob. Gospa Ančka ima izreden čut za ritem, sluh, tip in nam je tako vztrajno pomagala.

Ob tem, ko so učenci pričeli z ustvarjalno delavnico samostojne izdelave rože za mamin praznik, se je gospa Ančka okrepila s skrbno pripravljenim napitkom naše kuharice, nato pa si je vzela čas za otroška vprašanja, ki  so kar deževala. Primeri:

– kako se znajde v prostoru,
– kako se uredi,
– kako zmore poskrbeti za to in ono…
– kako se umije, ko ne vidi,
– kako zna priti v svoje nadstropje…

Otroški radovednosti, se je nasmejala in dodala, veste, saj mi pomaga, ko slišim in čutim pa gre.

Zaključili smo s pesmico posvečeno mamicam, ki jo je zaigrala na citre še naša praktikantka Tanja ter z obljubo, da se še srečamo in se poslovili.

Taka in podobna srečanja nas vedno obogate in lažje začutimo in sprejmemo drugačne. Pravzaprav, smo mi med sabo vsak posameznik drug od drugega na nek način drugačen, a skupaj prepleteni v  krasen šopek drugačnih.

Zapisala Marjetka Benedik

(Skupno 79 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost