10. božično-novoletni bazar je za nami

Naša že tradicionalna prireditev je letos deseta po vrsti. Ustvarjalne ideje naših učiteljev, učencev, staršev in ostalih se izkazujejo v unikatnih izdelkih.
Na bazar smo se pripravljali skrbno in dalj časa. Ustvarjalne delavnice so potekale tako v času rednega pouka, v oddelkih podaljšanega bivanja in likovnega pouka ter ob dnevu dejavnosti.
Odigrani sta bili tudi dve predstavi Čudna pošiljka in Sapramiška.
V knjižnici je istočasno potekal tudi sejem knjig, družabnih iger in filmov. Učenci so v zameno za igro ali knjigo prejeli kuponček, s katerim so lahko kupili novo igro ali novo knjigo. Zbralo se je okrog 250 knjig, 70 iger in 100 filmov.
Bazar smo obogatili tudi z gostinsko ponudbo, saj so se učenci preizkusili v pripravi kolačkov, vafljev in vroče čokolade.
Denar je bil v celoti namenjen za polnitev šolskega sklada. Le-ta financira dejavnosti posameznega razreda ali oddelka, ki niso sestavina izobraževalnega programa (nadstandardne dejavnosti), financira se nakup nadstandardne opreme, precejšen del teh sredstev pa se nameni učencem iz socialno šibkih družin, da se le-ti lahko udeležijo šol v naravi, naravoslovnega tabora, dni dejavnosti, tečaja plavanja, … Vsako leto več učencem, iz socialno šibkih družin, se iz sredstev šolskega sklada v celoti ali polovično financira tudi šolsko kosilo.
Zahvaliti se želimo vsem donatorjem za pomoč pri izdelavi izdelkov in donaciji materiala zanje, kakor tudi staršem, učencem in zaposlenim.

(Skupno 1.034 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost