LETALIŠČE za en dan postalo naše ‘učišče’

DSC 0252V sredo 4.6.2014, smo si z učenci 3.d in 3.b razreda ogledali naše največje letališče v Sloveniji, to je Letališče Jožeta Pučnika Ljubljana. 3.a in 3.b sta šla na letališče že en dan pred nami, v torek 3.6.2014.

Kar nekaj naših tretješolcev je pred tem že bilo na letališču in so že videli letala vzleteti in pristati ali pa so celo sami kam odleteli ali pa od kod prileteli. A ta dan nismo gledali le vzletov in pristankov letal, tudi nismo nikamor odleteli, ampak smo si ogledali veliko stvari, ki so SKRITE OČEM potnikov, ki odhajajo ali pa se vračajo s potovanj.

Na glavnem vhodu nas je toplo sprejel gospod Jože, ki nas je vodil po letališču. Ogledali smo si tablo za prihode in odhode letal, tekoči trak za tehtanje prtljage pa še rentgen. Kar nekaj učencem in učiteljicam je rentgen piskal, kljub temu, da smo se nekateri celo sezuli, spraznili žepe in odstranili pas. Mogoče ima pa kdo od nas železne kosti, kdo ve = ). Pot smo nadaljevali do glavne gasilke postaje z OGROMNIM strojem na več kot štirih kolesih za gašenje požara na letališču. Ta ogromni gasilski tovornjak pa v času našega obiska ni bil le v garaži, ampak je naredil dva kroga samo za nas in tudi iz topa izstrelil curek vode. Bilo je prav dih jemajoče. Zatem smo šli vsi na letališki avtobus in se peljali po letališču. Med vožnjo sta nam sledili ogromni vozili, ki sta bili namenjeni raztovarjanju tovornega letala. Skozi okna avtobusa smo videli tudi različno velika potniška in tovorna letala, pristanek mogočnega potniškega letala in še marsikaj. Nekateri učenci so na poti do helikopterjev slovenske policije že malo pomislili na malico, a so nanjo med gledanjem in poslušanjem kaj vse zmore policijski helikopter popolnoma pozabili. Iz sosednje pristajalne ploščadi za vojaške helikopterje pa sta v času našega obiska ravno vzletela dva vojaška helikopterja.

HVALA gospodu Jožetu, gasilski enoti in letalski enoti slovenske policije, ki ste si vzeli čas za nas. Bilo je nepozabno in prav MEGALOMASTIČNO. Prepričana sem, da ste kar nekaj naših tretješolcev tako navdušili, da se bodo še bolj pridno učili in postali piloti letal, helikopterjev in poklicni gasilci.

Zapisala: razredničarka 3.d razreda Nina Taler

(Skupno 170 obiskov, današnjih obiskov 1)

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Dostopnost