ČISTI ZOBJE V 3.D

DSCN0467Na naši šoli poteka zobna preventiva od 1. do 5. razreda. To pomeni, da nas enkrat na mesec nenapovedano obišče izvajalka zobne preventive gospa Irena Gortnar in učencem pregleda čistost zob. Vsak učenec dobi v svoj kartonček eno štampiljko. Zajčka dobijo učenci, katerih nasmeh je kristalno bel, polžka dobijo učenci, ki se bodo moralo pri čiščenju zob še malce potruditi, črva pa dobijo učenci, ki bodo morali bolj pogosto vzeti v roke zobno ščetko in zobno pasto. Učenci pa na pregledu tudi ponovijo in se učijo pravilnega ščetkanja zob in pravilne nege ustne votline. 

V petek, 30.5.2014 so si učenci 3.d razreda za nagrado, ker so imeli najbolj čiste zobe na naši šoli, ogledali v kinu Sora risani film Oto nosorog. In to sploh še ni bilo vse. Prav vsak učenec je dobil popolnoma novo, pisano zobno ščetko, zobno pasto in čokoladno rolado. V kinu se je zbrala ogromna množica učencev zmagovalnih razredov iz vseh okoliških šol. Kar težko si je predstavljati sijaj, ki je sijal iz ust nasmejanih ‘zajčkarjev’. Zaradi močnega bleščanja bi človek potreboval kar sončna očala ; ).

Vredno se je truditi. Ne le zaradi nagrade, ampak tudi za ZOBNI SIJAJ V USTIH in POPOLN NASMEH. Konkurenca na šoli je velika, zato šteje prav VSAK prislužen zajec.

 

Zapisala: ponosna razredničarka Nina Taler

(Skupno 209 obiskov, današnjih obiskov 1)

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Dostopnost