Odprtje razstave in nova Loška medla ob 80-letnici šole

medla0022V četrtek, 19. 4. 2012, smo se v šolski knjižnici srečali na prireditvi v okviru praznovanja 80-letnice ustanovitve naše šole. Prisluhnili smo učencem dramskega krožka (Katji Korošec, Aniti Miklavčič, Živi Bizovičar in Patriku Volčiču), ki so pod mentorstvom ge. Kristine Strnad pripravili recital pesmi v dobri družbi kitare učenca Matica Permeta. Pesmi so napisali učenci naše šole in so bile večinoma objavljene v posebnih prilogah Loške medle, njihovih pesniških zbirkah. Poleg tega smo ob diaprojekciji izvedeli marsikaj zanimivega o zgodovini naše šole.

V šolski knjižnici  si lahko ogledamo razstavo šolskih glasil, raziskovalnih nalog, pesniških zbirk, starih dnevnikov, dokumentov in fotografij. Pred šolsko upravo je na ogled razstava starih šolskih glasil, v pritličju nasproti prostorov svetovalne službe pa dopolnjena razstava o zgodovini šolske zgradbe, razstava šolskih beležk in dela dramskega krožka.

Na dan prireditve je izšlo tudi letošnje šolsko glasilo, slavnostna številka Loške medle ob 80. obletnici šole. V njej boste na 90 straneh med drugim lahko prebrali zapise zadnjih treh ravnateljev, obujali lepe trenutke z upokojenimi učiteljicami, z našimi starimi starši in starši o tem, kako je šolanje potekalo v njihovem času odraščanja. Posebno poglavje je namenjeno zadnjemu desetletju, prvi generaciji devetletke, mediatorjem, šolski kuhinji, spoznali boste tudi druge zaposlene na šoli (ne samo učitelje), z učenci potovali po svetu in uživali ob mladostno razposajeni poeziji naših najstnikov. Loško medlo lahko kupite v kabinetu jezikov, učenci razredne stopnje pa pri svojih razredničarkah. Cena je 2 eura, denar od prodaje bo namenjen šolskemu skladu.

(Skupno 87 obiskov, današnjih obiskov 1)

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Dostopnost